foto: Katarina Marković
Beogradska indie-rock grupa KOIKOI je uoči svog velikog koncerta u Amerikani Doma Omladine Beograda (16.4.), izdala novi videospot za singl Krinolina sa prošlogodišnjeg debitantskog albuma ‘Pozivi u stranu’ (Moonlee Records). Istovremeno je izdat i komplementarni videospot za remiks iste pesme, kojeg potpisuje Tijana T, jedna od najznačajnijih figura srpske elektronske scene.

Oba videospota je producirao, osmislio i režirao i Izvanredni Bob, koji je inspiraciju tražio u distopijski viziji Kurta Vonegata izraženoj u romanu Mehanički pijanino (1952), gde autor predviđa društveni sistem u kom su roboti i mašine zamenili 90% poslova koje obavljaju ljudi.

»Pesma Krinolina ima jedan klupski kvalitet, klaberski potencijal, pa se otuda pojavila ideja o remiksu. U organic verziji imamo ljude, zmiju, Evinu jabuku, paradjaz-rajsko voće itd, a u synthetic verziji dominiraju mašine, i u muzici i u videu, i predstavljamo jedan automaton u kojem su ljudi suvišni i mogu biti samo izvor greške.«, navodi Bob.