Strip legenda Frenk Miler pokreće svoju izdavačku kuću Frank Miller Presents zajedno sa Denom DiDiom.

Frenk Miler, Fan Expo 2016. Toronto, foto: Rejmond Santos
Legendarni kreator stripova Povratak Mračnog Viteza, Ronin, 300 i Grada Greha, Frenk Miler, pokreće svoju nezavisnu izdavačku kuću pod nazivom Frank Miller Presents.

Kako piše The Hollywood Reporter a prenosi Stripblog, Miler će biti predsednik i glavni urednik kompanije, po imenu Frenk Miler Presents, zajedno sa Denom DiDiom i Silenom Tomasom

„Ulaganje u umetnike i budućnost stripa uvek je bila moja jedina prava strast i kreativni poziv,“ rekao je Miler. „Dan, Silen i ja ne možemo biti ponosniji što pokrećemo Frank Miller Presents, koji će poslužiti kao plodno tlo za nove pripovedače i nove kreacije. Naš fokus za ovu izdavačku kompaniju je da negujemo zajedništvo umetnika i pisaca koji bi bili mentori, sarađivali i gurali napred ne samo jedni druge, već i celokupnu formu strip umetnosti.”

Frank Miller Presents će objavljivati otprilike dva do četiri naslova godišnje. Naslovi će biti zasnovani i na Milerovim prethodnim radovima i na novim projektima. Frank Miller Presents najavljuje da će jedan od njihovih prvih naslova biti Sin City 1858, vestern koji se odvija u svetu Grada Greha koji je Miler stvorio 90-ih. Izdavač je takođe najavio drugu knjigu Ronina, nastavak od šest izdanja kultnog Milerovog serijala objavljenog 1983. godine.

Izdavačka kuća Frenka Milera još nije najavila kreativni tim koji stoji iza ovih projekata i još nije poznato da li će se Miler vratiti da piše ili crta neke naslove. Frank Miller Presents želi da objavi svoj prvi talas stripova kasnije ove godine u prodavnicama stripova i na internetu. Milerovi prethodni radovi ostaće kod svojih originalnih izdavača.