Betmen Meta Rivsa ostvaruje sve veće uspehe kod kritike i publike. Već je najavljeno da će film imati dve spin off serije, a sada DC Comics najavljuje i jedan spin off strip.

Strip će se zvati Riddler: Year One, a pisaće ga niko drugi nego Pol Dejno, glumac koji je u filmu Meta Rivsa odglumio Betmenovog negativca. Još je zanimljivije da će strip crtati naš Stevan Subić, koji će ovom prilikom debitovati kao crtač za DC Comics. 

Kako sajt CBR piše a Strip blog prenosi, Riddler: Year One će biti šestodelni mini serijal, koji će svoju premijeru imati u okotbru 2022. godine. Strip će biti objavljen pod Black Label oznakom, što znači da če biti namenjen starijoj publici.

Strip će baviti poreklom Edvarda Neštona i u priči ćemo saznati kako je jedan običan računovođa postao Betmenov negativac u događajima koji su prethodili njihovom sukobu u filmu.

Najava je stigla uz ilustraciju na kojoj vidimo Riddlerove naočare na stolu punom papira i dokumenata. Na stolu je urezana fraza “preispituj sve” što verovatno implicira na njegovo dubinsko istraživanje korupcije u Gotamu.

Biće ovo zanimljiv projekat i prilika da saznamo nešto novo o Riddleru, obzirom na to da se njegov lik pojavljuje samo 15 minuta u filmu, uprkos trosatnom trajanju. Još uvek je mnogo misterije vezano za njegov lik ostalo nerazrešeno, ali to nije sprečilo Pola Dejna da svojim performansom ostavi trajni znak pitanja u glavama gledalaca koji su pogledali film.