Novosadski post/progressive metal bend Jevadh objavio je, uz podršku Saveza studenata Univerziteta u Novom Sadu, prvi video singl pod nazivom “NANM 74“.

Pesma “NANM 74“ inspirisana je izrekom “Jack of all trades, master of none” i idejom te izreke, ali iz malo pesimističnijeg ugla. Ovako momci iz benda objašnjavaju samu pesmu:

“Jack of all trades” je neko ko ima mnogo različitih veština, mnogo stvari zna, u mnogim stvarima je dobar, ali ništa nije doveo do savršenstva. On je neko kome naizgled sve ide, talentovan je, sposoban, ali ničemu se valjano ne posveti i sve radi “do pola“.

Ovakva osoba sklona je da u “mračnijim momentima” izgubi veru u sebe i svoje sposobnosti, smatra da je sve što zna i ume ustvari bezvredno, da je uspela da napravi samo iluziju kompetentnosti i znanja, u koju je ubedila sve osim sebe.

Jevadh je post/progressive metal bend iz Novog Sada osnovan 2018. godine. Nastao je jednog toplog prolećnog popodneva na Limanu 1, kada se skupila ekipa i skontala da je distorzija najbolji sedativ za sve probleme koje ih okružuju.

Ekipu benda čine: Sebastijan Sič (vokal), Damjan Bujandrić (gitara, prateći vokal), Stefan Kukučka (gitara), Filip Boškov (bas gitara) i Staša Stajić (bubnjevi).

U nastavku pogledajte spot za “NANM 74“…