Fugazi, foto: Tim Trentham (Austin, USA), CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

U periodu između 1985. i 1988, u to vreme tinejdžer Sohrab Habibion je prisustvovao gomili hardkor i post pank koncerata u Vašingtonu. Ono što ga je izdvajalo od ostale publike je kamera koju je stalno nosio sa sobom i beležio nastupe bendova svojom skromnom opremom. Jednostavno klinac koji se trudio da zabeleži sjajne događaje kojima je prisustvovao. 

Habibion nije ni mogao da pretpostavi da će njegovi snimci jednoga dana imati dokumentarni značaj.

Neki od najznačajnijih zabeleženih koncerata su Fugazi 28. decembra 1987, godinu pre nego što će bend izdati svoj prvi EP. Na ovom setu su svirali i i pesme koje će se naći 1990. na debi albumu Repeater. Tu su i Descendents 1987. na vrhuncu karijere, The Lemonheads dok su još bili pank a ne pauer-pop bend. Dostupni su i nastupi GWAR-a iz 1988 kada su objavili svoj debi album i još dva lokalna pank bena Dain Branage i Scream, u kojima je svirao Dejv Grol pre Nirvane i Foo Fighters-a. Tu su i 7 seconds, Dag Nasty, SNFU, Government Issue i mnogi drugi.

Habibion, koji je bio i tada aktivan učesnik scene, a i danas je aktivan u svom bendu Savak na kraju je dodao: Imajte u vidu da sam tada bio samo tinejdžer bez imalo iskustva i bez prave opreme. Niko tada nije vodio računa o svetlu ili kako da poboljša zvuk.

U nastavku je plej lista pa pronađite ono što vas najviše interesuje (u gornjem desnom uglu možete pregledati sadržaj liste).