Pank-rok grupa Patent objavila je prvi video singl pod nazivom “Zato sam ljut” kojim ekipa ujedno najavljuje i svoj debi album. 

Grupa je nastala početkom 2020. godine. Osnovali su je nekadašnji članovi grupe Hund, Pavle Mitrović (vokal i bas) i Radiša Braunović (bubnjevi i pomoćni vokal). Bendu se, kao treći član, priključio i Žarko Ostojić (gitara).

O tome kako i zašto je napisana ova pesma momci iz benda su rekli da je nastala: "kao produkt slobodoumlja! Kao produkt izbora! Prihvatanja činjenica i biranja puta. Svako od nas ima potpunu slobodu izbora, kao datost! Svakako da postoje norme i načela, ali niko od nas nema isti doživljaj bilo čega. Svet negde ide u pravcu nekih čudnih okolnosti, gde vreme nikada nije loše, ako svako sam kao jednika sagledava u svemu nešto pozitivno! Zato nismo brojevi, već ličnosti, slobodnog nam leta."

Pesma govori "isključivo o datoj nam slobodi! Međuljudskom poštovanju", pojašnjavaju iz benda i nastavljaju: Zašto sam ljut? - Zato što su loši đaci došli do pozicija sa kojih mogu da se svete boljima od sebe.

Ova pesma je odabrana kao prvi singl jer je uvertira za ostatak albuma. A album i jeste koncipiran da govori o slobodi, istini, istrajnosti i ličnom poboljšanju! Da bi bili tako bolji jedni prema drugima!

Singl je objavljen na svim muzičkim platformama, a će već na proleće biti objavljen za izdavačku kuću Menart. Za singl “Zato sam ljut“ urađen je i spot, gde režiju, kameru i montažu potpisuje Aleksa Jovanović, dok je organizatorka snimanja bila Simona Kanjevac.

Spot za “Zato sam ljut“ možete da pogledate u nastavku…