Melodični hardcore bend IGNITE izbacio je svoj četvrti singl i novi spot za “This Day” sa nadolazećeg istoimenog albuma. LP će biti objavljen 25. marta preko Century Media.

- ‘This Day’ je poziv na jedinstvo, pesma je puna nade, nefiltrirana reakcija na silne rasne napetosti poslednjih nekoliko godina, kaže novi glavni vokal benda Eli Santana. Santana se pridružio bendu kao zamena za dugogodišnjeg vokala Zoltána “Zoli” Téglása, koji je napustio grupu 2020.

Basista IGNITE-a Brett Rasmussen ranije je izjavio o Santaninom dolasku u IGNITE: “Energija i pozitivnost koju je Eli donio u studio bili su zarazni! Bio je apsolutni dašak svežeg vazduha za sve nas i podsetio me je na prve dane IGNITE-a. Zaista jedva čekam da ove pesme povedem na turneju”. 

Rasmussen je prokomentarisao i sam album: "Puno truda je uloženo u ovaj album i odavno se nisam ovako osećao u vezi benda. Sjajan je osećaj kada ovoliko naporno radiš i kada se čitav proces završi i ispadne upravo onako kako smo ga još na početku zamislili."

Novi LP IGNITE sadržaće sledeće pesmae: 1. Anti-Complicity Anthem, 2. The River, 3. This Day, 4. On The Ropes, 5. The Butcher In Me, 6. Call Off The Dogs, 7. The House Is Burning, 8. Enemy, 9. State Of Wisconsin, 10. Let The Beggars Beg, 11. After The Flood (CD bonus).

IGNITE danas čine: vokal – Eli Santana, gitare Nik Hill i Kevin Kilkenny, bas – Brett Rasmussen i bubnjevi – Craig Andersen. 

Poslušajte “This Day”.