Titan Comics najavio je strip adaptaciju filma “Čovek koji je pao na Zemlju” iz 1976. godine.

U režiji Nikolasa Rega, u filmu “Čovek koji je pao na ZemljuDejvid Bouvi glumi vanzemaljaca Tomasa Džeroma Njutona koji se sruši na Zemlju tražeći način da otpremi vodu na svoju umiruću planetu. Međutim, njegovu misiju komplikuje sve veća slava koju je stekao dolaskom u Ameriku, dok ga američka vlada smatra opasnom pretnjom. Film je promenio perspektivu sličnih priča tako što radnju pratimo iz ugla vanzemaljca koji prolazi kroz usamljenost, strahove i poraze moderne civilizacije. Izvorno je film zasnovan na istoimenom romanu Voltera Tevisa iz 1963. godine. 

Scenario za strip, tj. ilustrovanu novelu napisao je Den Voters (Cowboy Bebop , Lucifer), a ilustrovao Dev Pramanik (Dina: Kuća Atreides).

– “Čovek koji je pao na Zemlju” je remek-delo filma koje govori o mnogim stvarima: o ljudima, Zemlji i mnogim stvarima između – rekao je Votes i dodao: – U filmu postoje ideje o klimatskim krizama i korporativnoj pohlepi, koje su sada relevantnije nego što su bile kada ga je Nikolas Reg napravio. I sada smo tu. Mislim da je krajnje vreme da iznova pogledamo svet očima Tomasa Njutona. Možda ćemo videti nešto što smo propustili.

Objavljivanje stripa je najavljeno za jesen 2022. godine.