Muzika i ritam donose nadu u novom spotu Proto tipaSviđa ti se? Javi ostalima!

Beogradska petorka proto tip predstavlja novi video singl “krećem se”. Pesma je nastala u Down There Studiju u saradnji sa producentom Urošem Milkićem, a poetični video režirala je Sara Radulović

proto tip nastavlja da pravi džinovske korake napred sa svakim novim singlom. Prošlu godinu obeležila su “podražavanja”, ovo leto nuklearna eksplozija “kako ovde”, a “krećem se” je jedna sasvim drugačija priča. Počinje kao klasična Pavement pesma iz “Crooked Rain, Crooked Rain” ere, a pevač i gitarista benda Nikola Čučković i specijalna gošća Lola Miković kroz dijalog troše dan i spremaju se za noć. Kadrovi koji se smenjuju pred vama prepuni su “normalnih ljudi”, ali sa mnogo više emocija nego u romanu Sali Runi. I ta “veliko očekivanje” atmosfera traje sve negde do brejka, kada bas Vuka Kneževića postavlja scenu za početak žurke u Sarinom spotu, Nikolina gitara to prihvata i najavljuje ulazak u priču Damjana Nedelkova i njegovu gitaru. A taj solo je ono što od “krećem se” pravi nešto posebno: on je i XTC i Television u isto vreme, i milenijalska apatija i novotalasna radoznalost, i toplina i provokacija, i sve to se prepliće u erupciji u dnevnoj sobi. Bend se potpuno oslobađa, a život izgleda kao da i sutra može da bude dan koji ima smisla.

"Ovom pesmom bend se otvara i komunicira sa novim temama, kao što su ljubav, prolaznost i promenljivost odnosa. Dok su podražavanja bila diverzija, ovo je jedna vrlo konkretna i iskrena ljubavna pesma, koja odiše melanholijom. Refreni su pesimističan odgovor na strofe koje vape za ljubavlju. Ipak, izlaz iz pesme, putem muzike i ritma donosi nadu i ostavlja slušaoca rasterećenog i u dobrom raspoloženju," objašnjava Nikola.

proto tip vredno radi na svom debitantskom albumu i usput otkriva nove inspiracije i svira koncerte koji se pamte i prepričavaju. U drugoj polovini decembra sviraće u Novom Sadu i Subotici, svi ste pozvani.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva