Svega tri dana od poslednjeg EP izdanja “Spoznaja” (o kome smo već pisali na dan njegovog izlaska), Alitor objavljuje spot za pesmu “Lokot” koji je bend realizovao u saradnji sa Jovanom Uzelac. Saradnja između Jovane i Alitora traje već godinama unazad. Jovana je autor logotipa benda, spotova bendova Consecration i The Tempest Within.

Podsetimo, Alitor je EP izdanjem „Spoznaja“ proslavio 10 godina postojanja. Ovo je prvi materijal koji bend objavljuje na maternjem jeziku. EP ima tri pesme, a produkciju potpisuje Luka Matković iz benda Quasarborn, sa kojim je Alitor sarađivao na svim dosadašnjim studijskim izdanjima.

Pre nego zajedno pogledamo spot, zamolili smo frontmena ovog sastava Marka Todorovića da nam malo približi pesmu i spot:

- Ovog puta smo dokumentovali ceo proces snimanja u studiju Citadela Sound Production, sa ciljem da objavimo jedan spot sa tim snimcima. Ideja je bila da publici predstavimo atmosferu sa snimanja, koja je u kombinaciji Alitora i Luke uvek ispunjena smehom i nekim forama. Želeli smo zaista da se publici približimo na ovaj način. Po mom mišljenju, sve tri pesme sa EP-a imaju kapacitet da budu "singlovi", ali smo ipak izabrali Lokot, jer smatramo da sadrži dosta starih elemenata naše muzike koji su pomešani sa nekim malo novijim idejama i pristupu pisanja pesama.