30 godina albuma „Nevermind“ — pogledajte BBC-jev dokumentarac koji je urađen ovim povodomSviđa ti se? Javi ostalima!


Nevermind’, drugi po redu studijski album Nirvane, objavljen je 24. septembra 1991. U cilju obeležavanja 30 godina od izlaska ovog izdanja, BBC je objavio dokumentarni film “When Nirvana Came to Britain“.

Dokumentarac prati Nirvanu od 1989, kada je bend posetio Veliku Britaniju u okviru turneje Bleach, pa sve do prestanka rada benda 1994. U sinopsisu je navedeno kako je Nirvana u Velikoj Britaniji predstavila novu vrstu roka koji je promenio tadašnju muzičku industriju i znatno uticao na omladinu.

Prikazani su arhivski i privatni snimci članova benda, kao i poseta manje poznatim britanskim lokacijama koje su odigrale značajnu ulogu u usponu Nirvane. Intervjui sa Dejvom Grolom i Krisom Novoselićem pružiće dodatni uvid u posebnu vezu Nirvane i Velike Britanije.

– Vaša zemlja je mnogo pre Amerike prihvatila naš rad. Sećam se da smo nakon britanske turneje otišli u Ameriku, gde smo svirali pred stotinak ljudi. Definitivno nije bilo kao u Velikoj Britaniji. Vi ste naš drugi dom, rekao je Grol za BBC.

– Ova priča nikada prije nije ispričana na televiziji i biće fascinantno čuti Dejva, Krisa i ljude koji su prisustvovali turneji u Velikoj Britaniji, rekao je izvršni producent dokumentarca Mark Robinson

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva