Nevermind’, drugi po redu studijski album Nirvane, objavljen je 24. septembra 1991. U cilju obeležavanja 30 godina od izlaska ovog izdanja, BBC je objavio dokumentarni film “When Nirvana Came to Britain“.

Dokumentarac prati Nirvanu od 1989, kada je bend posetio Veliku Britaniju u okviru turneje Bleach, pa sve do prestanka rada benda 1994. U sinopsisu je navedeno kako je Nirvana u Velikoj Britaniji predstavila novu vrstu roka koji je promenio tadašnju muzičku industriju i znatno uticao na omladinu.

Prikazani su arhivski i privatni snimci članova benda, kao i poseta manje poznatim britanskim lokacijama koje su odigrale značajnu ulogu u usponu Nirvane. Intervjui sa Dejvom Grolom i Krisom Novoselićem pružiće dodatni uvid u posebnu vezu Nirvane i Velike Britanije.

– Vaša zemlja je mnogo pre Amerike prihvatila naš rad. Sećam se da smo nakon britanske turneje otišli u Ameriku, gde smo svirali pred stotinak ljudi. Definitivno nije bilo kao u Velikoj Britaniji. Vi ste naš drugi dom, rekao je Grol za BBC.

– Ova priča nikada prije nije ispričana na televiziji i biće fascinantno čuti Dejva, Krisa i ljude koji su prisustvovali turneji u Velikoj Britaniji, rekao je izvršni producent dokumentarca Mark Robinson