Dom iz detinjstva frontmena Nirvane u gradu Aberdinu upisan je u registar kulturnog nasleđa američke države Vašington. Li Bejkon, trenutni suvlasnik kuće u Aberdinu kaže kako su planovi vraćanja kuće u originalno stanje iz vremena Kobejnovog detinjstva “90 do 95 posto” dovršeni.

Odeljenje za arheologiju i istorijsko očuvanje Vašingtona odobrilo je da dom iz detinjstva Kurta Kobejna u Aberdinu bude upisan u državni registar baštine, službeni spisak istorijski značajnih lokaliteta i nekretnina pronađenih širom Vašingtona.

Kuća, u kojoj je frontmen grupe Nirvana živeo od 1968. do 1984. godine, izgrađena je 1923. godine, prema javnom registru.

Sadašnji suvlasnik doma, Lei Bejkon, rekao je za Rolling Stone da su planovi za ponovno vaćanje kuće u njen izvorni oblik skoro završeni i da se nada da će sledećeg proleća krenuti turističke ture. Bejkon je takođe kupio zgradu u centru Aberdina u kojoj će se nalaziti “Tribute Lounge and Gallery Cafe” posvećen Kobejnu s uspomenama, fotografijama i drugim memorabilijama.

Alison Bruks, izvršna direktorka Odelenja za arheologiju i očuvanje istorije, rekla je za Rolling Stone:

– Generalno želimo da budemo sigurni da priznajemo da se na spomenutoj lokaciji dogodilo nešto što je bilo značajno. U ovom slučaju to je Kurt Kobejn, koji je svoje muzičke strasti i veštine razvio u Aberdinu i u toj kući. Svi u veću prepoznali su važnost tog mesta.