Radiohead, Foals, Glass Animals, Supergrass i drugi oksfordski bendovi pomogli su održanju lokalnog muzičkog časopisa donacijama koje dosežu cilj prikupljanja sredstava. 


Nightshift, mesečni magazin Oksforda koji se štampa od 1995. godine, trebalo je da prikupi 12.000 funti za pokrivanje troškova štampe i distribucije pošto što je prošle godine zbog pandemije Covid-19 bio prisiljen na pauzu. Kao časopis sa besplatnim tiražom oslanja se na oglašavanje koje je propalo tokom različitih “zaključavanja”.

Urednik Ronan Munro pokrenuo je 1. jula prikupljanje sredstava za održavanje magazina. Samo četiri dana od početka crowdfundinga, Munro je objavio da je cilj ispunjen, osiguravajući devet meseci troškova štampe i distribucije časopisa.

Munro je na Facebooku napisao: “Četiri dana – toliko se brzo oksfordska muzička zajednica okupila i osigurala da se Nightshift može vratiti tokom ove godine kako bi nastavio da dokumentuje fantastičnu, ali sve više pod pritiskom, muzičku scenu Oxforda. Veliko hvala svima koji su donirali – prijateljima, poznanicima, strancima, umetnicima, fanovima”.