Slovenački post-punk/power pop trio Lelee prvim singlom 'Kopnež' najavljuje izlazak debitanskog albuma 'Čuka bije pumpa'. Na singlu im se pridružio enfant terrible slovenačke alter scene i synth mađioničar Blaž (Blaž Gracar).

Grupu Lelee čine Beograđanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu i basu, Makedonac Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari te slovenački bubnjar Jan Kmet (balans, Kalu), koji su svoj prostor ispod sunca našli u Ljubljani. Kao deo karavane Klubskog maratona Radia Študent u 2020. godini su se svojim iskričavim i uzbudljivim indie gitarskim zvukom te preplitanjem makedonsko-srpskog jezika i muško-ženskih vokala pevanja brzo upisali u svest alternativne javnosti širom regije.

Lelee su majstori spevnog indie songwritinga sa istančanim osećajem za pop melodije zbog čega sa lakoćom serviraju upečatljive refrene i vedre, ponekad nostalgične a mestoma i više nabrijane melodije. Njihova muzika kao da je stvorena za besciljna lutanja po autoputevima i letne road-tripove. I pesma Kopnež je tek prva stanica na putu do njihovog osvežavajućeg debitanskog albuma.