24. aprila 2016. zagrebačka publika se oprostila od legendarnog riječkog punk sastava pasi, no fanovi imaju razlog za slavlje. Peta godišnjica od posljednjeg nastupa benda obilježit će se video snimkama pjesama koje su se našle na live albumu „tko će živjeti bez pasa?!” snimljenom upravo za vrijeme posljednjeg nastupa u Zagrebu.

Zagreb se na karti domaćeg punka upisao kao predzadnja postaja oproštajne mini turneje pasa. U prepunom Velikom pogonu Tvornice kulture bend je, u preko dva sata izvođenih materijala, ugostio bivše članove i pred srčanom i emotivnom publikom ostavio kronološki sastavljenu pjesmaricu izvevši sve materijale, uključujući i one s prve split kazete „Nije ružan dan sve što je prekrasan san” s Crvenim Parolama.

Intelektualni tekstovi ogrnuti brzim i energičnim riffovima zacementirali su pase u sam vrh domaće punk scene dok se njihov lirički osjećaj za kritiku nikad nije činio prikladnijim i aktualnijim.

„U svijetu poze i farizeja dani još uvijek hitro prolaze dok živimo vlastite binarne kodove” – predvidjeli su Pasi kroz tekstove svojih pjesama.

Nakon dvadeset godina djelovanja pasi su 23. aprila 2016. održali svoj posljednji zagrebački koncert u karijeri. U sklopu oproštajne turneje bend je nastupao u Rijeci, Splitu, Buzetu, Zagrebu i Puli, a godinu dana kasnije etiketa Dostava Zvuka objavila je live album „tko će živjeti bez pasa?!” koji je kroz devetnaest pjesama vjerno prenio sukus njihove karijere.