Alternativni rok sastav Novski, izbacio singl prvenac „O slobodi“Sviđa ti se? Javi ostalima!

Novski je alternativni rok sastav iz Beograda. Članovi benda imaju dogogodišnje iskustvo u bendovima. Neki od članova sviraju u bendovima Komandosi (Smederevska Palanka) i Nejvi ne obećava (Beograd).

Ideja o grupi je nastala 2018. i počeli su da sviraju post-punk (poput benda Interpol, Killers, Joy Division itd) u studiju u zgradi Bigza. Dve godine kasnije amaterski počinju da prave i pesme.

Kada se završio lokdaun došli su na ideju da sami u kućnim uslovima snime i produciraju muziku. To im je dalo puno vremena i prostora pa su postojeće pesme aranžirali ponovo.

Njihov prvi singl "O slobodi" za koji su snimili spot je potpuno drugačije zvučao u vreme kada su svirali u Bigzu. Pošto im je način snimanja u novim uslovima dao neograničen prostor za dizajniranje zvuka i nezavisnost, došli su na ideju da oforme i izdavačku kuću „Level33“.

Svaki od njih ima različite muzičke sklonosti i autentičnu kreativnost pa rade na još nekim muzičkim projektima pored benda Novski. Želja da rade sa drugim muzičarima koje su okupili u okviru Levela 33 već sad daje rezultate, pa u bliskoj budućnosti možete da očekujete još novih pesama iz njihove kućne radionice.

Snimanje i miks pesama (pritiskanje dugmića i podešavanje ekvilajzera) radi Aleksandar Velimirov, a tekstove (šaranje po papiru) Nemanja Živković. 

Članovi benda su:
Nemanja Živković - vokal i gitara
Srđan Milovanović - glavna gitara
Aleksandar Velimirov (DJ Arteon) - sintovi i efekti
Andrej Ivanov - bubanj
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva