foto: Nebojša Babić

Nakon što je oduševila publiku na koncertu u Domu omladine, gde je prvi put javno nastupila kao predizvođač slovenačkom pank sastavu Paraf, a potom i debitantskim singlom „Ipak bojim se rata“ koji je objavljen i na vinilu, grupa Crna lista se vratila sa novom pesmom.

U vremenu kada je javnost otupela na svaki spoljašnji nadražaj i kada je rokenrol izgubio svoju oštricu, Crna lista revitalizuje pank i njegov inicijalni buntovnički stav. Potpuno novim singlom „Moja borba“ bend skreće pažnju na čovekovu iskonsku potrebu i večitu borbu za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava i sloboda. Pomenutim singlom grupa Crna lista najavljuje svoj prvi album pod nazivom „Zlatno doba“.

„Pesma slavi različite aspekte borbe – za čist vazduh, za slobodu, za ljubav. U ovom trenutku, kada je evidentan nedostatak svega navedenog, slavimo borbu kao takvu. Singl „Moja borba“ je prava prolećna himna,“ izjavio je Loka povodom objavljivanja nove pesme.

Crnu listu čine: Vojislav Bešić – gitara/glas (ex Bezobrazno zeleno), Loka – gitara/glas (ex Defektno efektni/Urbana gerila), Aleksandar Đukić – bas gitara/glas (ex TV Moroni), Goran Sinadinović – gitara (ex Petar i zli vuci) i Relja Obrenović – bubnjevi (ex Petar i zli vuci).