Milkovićev novi singl „Čaj“ — Letnji hit pre letaSviđa ti se? Javi ostalima!

Leto nam nije baš ni blizu ali teško da je Milković mogao izabrati bolji trenutak za novu pesmu. Prvi topliji dani i temperature od 18 stepeni nam i te kako deluju toplo.

„Stvarno jedva čekam, malo jače Sunce, prve znake leta, hladnoća mi smeta“ su stihovi kojima kreće novi Milkovićev singl „Čaj“. I zaista, nije teško identifikovati se sa njima. Letnji hit pre leta koji nam je i te kako bio potreban posle smorne zime.

Prošlo je godinu dana od prethodnog singla „Loš tip“. O tome zašto smo ovoliko čekali na nov singl Milković kaže:

- Ovaj singl je star ravno godinu dana. Obaveze, velike promene, privikavanje na iste i tako više puta cele 2020. godine. Kao što je i logično, na projektu radi više ljudi, kod kojih je ista priča kao i kod mene, i dok se sve uklopi prođe toliko. Naravno, takav koncept je neodrživ, jer je jako poguban za celu moju priču oko muzike, koju počinjem da radim bez ikakvog opterećivanja i bez ikakvih očekivanja, osim onih sitnih, ličnih, koja ne izlaze van granica istih takvih želja, u vidu dobrog vajba dok pijem kaficu ili radim nešto što me ispunjava.

„Čaj“ je objavljen ovoga puta pod etiketom Universal Music. Kako je došlo do saradnje sa njima?

- Zicer je već duže vreme sardnik sa Universal Music-om. Pod grupnim ugovorom smo, oni nam rade digitalne platforme, uvrste nas u njihove kataloge, te se na taj način naše pesme mogu čuti i u filmovima, serijama i slično. Postoji mogućnost da potpišem i pojedinačni ugovor, samo prvo moram dovršiti EP sa DJU DJU-om, koji je i radio instrumental za numeru „Čaj“, koja je ujedno i prva pesma na tom EP-ju.

Hoćeš li raditi spot za ovu stvar?

- Spot je zapravo snimljen još maja ili juna prošle godine, ne sećam se tačno. Spot je gotov okvirno 90% i tako stoji mesecima. U međuvremenu sam negde na storiju video da je neki batica iskoristio istu foru poput nas, jedno 5-6 meseci kasnije i onda nas je i to omelo u poslednjem trenutku, negde decembra meseca. Sve je predugo trajalo, odužilo se bespotrebno, iskomplikovalo – kao i svaki put, i kako stvari stoje, cela priča ostaje na tome. To je glavni razlog zašto se neću više baviti spotovima, jer me previše sputavaju, oduzimaju previše energije i vremena, a oni bi trebali biti sporedna stvar u mom stvaralaštvu.

Kakvi su ti bliži i dalji planovi, nećemo valjda da čekamo još godinu dana za narednu pesmu?

- Da sumiram prethodno rečeno, dakle za početak EP sa DJU DJU-om i eventualni ugovor sa Univerzalom, a dok sve to traje, nadam se po jedna pesma mesečno. Što se tiče spotova, onog trenutka kada spotovi budu bili mogući u visokoj produkciji, radiću ih, a do tada radim muziku. Spreamo novi Zicer tejp, tu će biti dosta gostiju, nadamo se boljoj godini i daljem širenju naše muzike. 
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva