Leto nam nije baš ni blizu ali teško da je Milković mogao izabrati bolji trenutak za novu pesmu. Prvi topliji dani i temperature od 18 stepeni nam i te kako deluju toplo.

„Stvarno jedva čekam, malo jače Sunce, prve znake leta, hladnoća mi smeta“ su stihovi kojima kreće novi Milkovićev singl „Čaj“. I zaista, nije teško identifikovati se sa njima. Letnji hit pre leta koji nam je i te kako bio potreban posle smorne zime.

Prošlo je godinu dana od prethodnog singla „Loš tip“. O tome zašto smo ovoliko čekali na nov singl Milković kaže:

- Ovaj singl je star ravno godinu dana. Obaveze, velike promene, privikavanje na iste i tako više puta cele 2020. godine. Kao što je i logično, na projektu radi više ljudi, kod kojih je ista priča kao i kod mene, i dok se sve uklopi prođe toliko. Naravno, takav koncept je neodrživ, jer je jako poguban za celu moju priču oko muzike, koju počinjem da radim bez ikakvog opterećivanja i bez ikakvih očekivanja, osim onih sitnih, ličnih, koja ne izlaze van granica istih takvih želja, u vidu dobrog vajba dok pijem kaficu ili radim nešto što me ispunjava.

„Čaj“ je objavljen ovoga puta pod etiketom Universal Music. Kako je došlo do saradnje sa njima?

- Zicer je već duže vreme sardnik sa Universal Music-om. Pod grupnim ugovorom smo, oni nam rade digitalne platforme, uvrste nas u njihove kataloge, te se na taj način naše pesme mogu čuti i u filmovima, serijama i slično. Postoji mogućnost da potpišem i pojedinačni ugovor, samo prvo moram dovršiti EP sa DJU DJU-om, koji je i radio instrumental za numeru „Čaj“, koja je ujedno i prva pesma na tom EP-ju.

Hoćeš li raditi spot za ovu stvar?

- Spot je zapravo snimljen još maja ili juna prošle godine, ne sećam se tačno. Spot je gotov okvirno 90% i tako stoji mesecima. U međuvremenu sam negde na storiju video da je neki batica iskoristio istu foru poput nas, jedno 5-6 meseci kasnije i onda nas je i to omelo u poslednjem trenutku, negde decembra meseca. Sve je predugo trajalo, odužilo se bespotrebno, iskomplikovalo – kao i svaki put, i kako stvari stoje, cela priča ostaje na tome. To je glavni razlog zašto se neću više baviti spotovima, jer me previše sputavaju, oduzimaju previše energije i vremena, a oni bi trebali biti sporedna stvar u mom stvaralaštvu.

Kakvi su ti bliži i dalji planovi, nećemo valjda da čekamo još godinu dana za narednu pesmu?

- Da sumiram prethodno rečeno, dakle za početak EP sa DJU DJU-om i eventualni ugovor sa Univerzalom, a dok sve to traje, nadam se po jedna pesma mesečno. Što se tiče spotova, onog trenutka kada spotovi budu bili mogući u visokoj produkciji, radiću ih, a do tada radim muziku. Spreamo novi Zicer tejp, tu će biti dosta gostiju, nadamo se boljoj godini i daljem širenju naše muzike.