Legendarni Rage Against The Machine, podelili su novi dokumentarac pod nazivom “Killing In Thy Name”. 


Objavljen kao saradnja sa internacionalnim umetničkim kolektivom “The Ummah Chroma”, film prati učitelja koji edukuje grupu male dece o istoriji tlačenja u Sjedinjenim Državama, piše NME.

“Film je dokument stvarnih događaja”, stoji u introu za ovaj film. “Naš cilj je da ovo delo bude otrežnjujuće. Upamtite, deca uvek gledaju”, a njihova pesma sličnog naziva “Killing In The Name” korištena je mnogo puta kroz film.

“Moja majka je bela žena sa radikalnim glasom. Tri decenije bila je progresivan učitelj u konzervativnoj srednjoj školi i inspirisala je učenike da preispituju sistem – svojim delima i rečima učila je da se rasizam nikad ne sme ignorisati i uvek se mora reagovati”, rekao je Tom Morelo.

Basista sastava Tim Komerford je dodao: “Pisanje pesama koje govore o socijalnom i političkom stanju, za nas, nije izbor. To je obaveza. Želim koristiti muziku kao oružje protiv budala”.

“Muzika ne bi postojala bez politike”, kaže bubnjar Bred Vilk. “Kad sviramo na koncertu, neko iz publike će doživeti promenu, počeće razmišljati svojom glavom – a to je najveći uspeh nas kao benda”.

Poster za dokumentarac je poznata fotografija muškraca koji pozira ispred, otprilike, milion i po lobanja bizona, koji su sistematski istrebljeni kako bi se ugasio način života indijanskih plemena i da bi se oslobodio prostor za bele naseljenike u SAD-u tokom 19. veka.