Punk rock mornari SUS ove godine zbog svima poznate situacije sa pandemijom nisu podigli sidro tumarali po Srbiji, Balkanu i Evropi, ali su nas više puta obradovali novim video spotovima. 

foto: Danijela Radojković

„Ni oni ni ti“ sa refrenom koji ulazi u uvo na prvu i borbenog pokliča za budućnost dece kao zaključka na kraju pesme je poslednji video singl sa albuma „Slepi putnik“. Zaokružuje priču jednog malog čoveka velikog srca koji tumara kroz život bez karte i jasnog odredišta.

Za razliku od pesme koja u maniru čoveka već istrošenih živaca od pridika i lažnog moralisanja okruženja i sindroma “suprotne strane” video je nešto veselijeg karaktera i kako sami ističu “pokazuje drugačiji svet” odnosno jedan sasvim običan odlazak na underground koncert, koji zapravo donosi toliko toga neobičnog u životima mnogih. A istovremeno je kontra od svega i svih iz pesme koji nas nerviraju.

Video je delo Black Dot Production koja je već godinama prisutna na Hard Core Punk sceni ovih prostora.

Bend S.U.S. svira fuziju punk rocka i garažnog rocka. Specifični su po svojoj mornarskoj “uniformi”, žestokim live nastupima uz po malo i pirotehnike, kao i tome što je glavni vokal bubnjar.