foto: King Studio Photography

Short Reports je novi indi-rok duo koji su oformili Nikolet Feher i Nemanja Velimirović. Nastali su u Novom Sadu. Nikolet je student na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Uporedo sa tim što se bavi vizuelnom umetnošću, u svet muzike je ušla spontano izabravši bubanj kao svoj instrument, na kojem, na karakterističan i slobodan način realizuje „muzičke slike“. Nemanja je muzički aktivan u poslednjih dvadeset godina, gde poslednjih 5 godina svira u Beogradskom bendu E-Play. U alternativnoj sceni, prošavši kroz mnoge bendove (Kofein, Mimic, One Big Hell...) formirao je svoj muzički izraz koji je sad uz ritmove koje kreira Nikolet, dobio svoj novi oblik.

- Uporedo sa tim što funkcionišemo kao bend, takođe živimo zajedno, kažu i dodaju: Sve naše pesme samim tim proizilaze iz svakodnevnih iskustava i dešavanja oko nas i u nama koje vrlo verovatno svi mi proživljavamo. Sve skrivene emocije o kojima ljudi ne vole da pričaju infiltriramo u naše pesme oko kojih gradimo i muziku u istom sentimentu. Pesme su kratke i direktne.

O svom autorskom radu Nikolet i Nemanja kažu: U proteklih godinu dana uspeli smo da snimimo prvi album i prvi spot, kao i kompletan koncert koji smo održali početkom novembra 2020. Pošto situacija tako nalaže, koncerti su na pauzi, Short Reports su odlučili da svake nedelje podele sa svetom po jedan singl sa pomenutog koncerta. U 2021. bend planira da izda svoj prvi album i da objavi prvi muzički video za pesmu „Connection“.

Samim tim što u međuvremenu nastaju nove pesme, sa ovim live spotovima želimo da upoznamo potencijalni auditorijum sa svojim dosadašnjim radom. Kao i svi, nadamo se da će uskoro kroz koncerte biti moguće na pravi način prezentovati naše kratke priče. 

Prve tri do sada predstavljene možete poslušate ovde, ovde i ovde.