Novica Milivojević rođen proleća gospodnjeg 1981. godine u Zrenjaninu, odrastao u džunglama Kleka. Od malih nogu pa do dana današnjeg najbolji ortaci su mu papir i olovka. Trenutno živi u Novom Sadu gde se bavi crtanjem video igara i šetanjem kroz paralelne realnosti.

U slobodno vreme crta stripove za svoju dušu i dušu onih koji ih čitaju. Druženje sa stripovima je započeo još kao klinac. Četvrtkom se na trafici redovno pazario Alan Ford, Zagor, Blek, Dilan Dog, Mister No, Kapetan Miki, Stripoteka… Uz Alan Forda otkrio ljubav prema prema komičnom stilu crtanja. U srednjoj školi posle susreta sa famoznom čupavom braćom Frik i mačkom Fricom počinje da crta kratke stripiće da nasmeje ekipu iz razreda. Nakon toga nastupa mračni period nezainteresovanosti za stripove sve do jednog hladnog zimskog dana gde iz dosade nije nastala prva epizoda stripa HARD SMOR COMIX. U više navrata počinje veće strip projekte ali ni jedan nije završen (za sada). 

Nakon više od decenije, Hard Smor se ponovo pojavio u ovoj realnosti gde je pretočen u serijal kratih stripova koje ćemo objavljivati u narednom periodu. Upravo na ovoj strani naći ćete linkove do svih objavljenih epizoda.

U međuvremenu, Novica svakodnevno moča pero u tuš, krivi kičmu nad papirom i mađija ne bi li zbirka njegovih stripova što pre izašla iz dubina podzemlja i ugledala svetlost dana na policama striparnica. 

Epizode

  1. Jedan sasvim običan ponedeljak i neobično divno jutro
  2. Jedan sasvim običan ponedeljak i neobično surova realnost 
  3. Banatska zima
  4. Zaboravljeni sadašnji momenti  
  5. Orange Sunshine
  6. Celuloidno prokletstvo
  7. Putnik kroz vreme i propast čovečanstva
  8. Gnoza gluvog doba
  9. The Origin Story  
  10. Slućaj izbrisane istine