Niški trio Prljave Sestre predstavlja četvrti singl s albuma "Najgore tek dolazi", desetominutnu apokaliptično-gitarsku himnu "Kiša". Video za pesmu montirao je basista Petar Milosavljević, koristeći raznorodne video sekvence u želji da stvori pokretne slike za ovu soničnu molitvu za ponižene.

"Budućnost je česta tema u našim pesmama. Različite varijante nepovoljnih ishoda koje provlačimo kroz tekstove nisu odraz pesimizma, nego upozorenje i poziv na akciju i bunt. U tom smislu, ’Kiša’ je otišla najdalje (zato i završava album). Govori o onome što bi moglo da postane realnost ukoliko ostanemo pasivni i uljuljkani u bedu koju su nam predstavili kao komfor", smatra Miloš Pavlović, pevač i gitarista benda.

"Imam dosta vizuelnih, ’filmskih’ asocijacija dok sviramo ’Kišu’. Kroz glavu mi neprestano prolaze kadrovi slični onima iz spota. Sviranje samo instinktivno sledi te asocijacije. Iako aranžman ima vrlo jasnu uvod-razrada-zaključak strukturu, gotovo sve je rezultat improvizacije i razmene energije između nas trojice. Nekoliko jednostavnih rečenica i refren koji je po formi najbliži mantri, drže celu tu građevinu na okupu, to je ono najčudnije..."Prva tri singla s albuma "Najgore tek dolazi" (Pop Depresija/Kišobran) bili su hit-pesme “Nova jutra”, "Talas" i "Unazad", a "Kiša" je korak dalje u razvoju benda. Kada je album najzad objavljen u maju ove godine, napisali smo da je "Kiša" mesto “gde se beskrajne gitarske solaže hipnotički pretapaju i čine da se osećate kao da slušate hendriksovsko čitanje ’Riders on the storm’ 1970. godine u Los Anđelesu.“ Sada mislimo da je ovo samo sviranje i vrištanje pored zagađene reke koja teče kroz vaš uništeni grad. Znate ono, vi svirate, a smog se spušta na vas, dok betonske kocke sveže renoviranih ulica stoje razvaljene unaokolo...

Prljave Sestre će uskoro objaviti i remasterovanu verziju svog debitantskog albuma "Prljave Sestre", koji je originalno objavljen u decembru 2016. godine.