Škotski post rok sastav Mogwai najavio je izlazak novog albuma pod nazivom As the Love Continues. Album izlazi 19. februar naredne godine od strane diskografske kuće Rock Action. Grupa je nedavno objavila singl s nadolazećeg albuma, a reč je o pesmi Dry Fantasy.

Album As the Love Continues naslednik je albuma Every Country’s Sun koji je izašao 2017. godine. Novi album snimljen je ranije tokom ove godine u Worcestershireu u Engleskoj sa producentom Daveom Fridmannom. Na albumu su učestvovali Atticus Ross i Colin Stetson, a važno je napomenuti kako As the Love Continues izlazi točno na 25-ogodišnjicu izlaska njihovog debitantskog singla Tuner/Lower.

Gitarista Stjuart Brejtvajt (Stuart Braithwaite) posmatra album kao preko potrebnu formu eskapizma “osim ukoliko niste negde gde je zaista sjajno i zašto onda slušate čudnu muziku poput ove?”

Članovi benda nadaju se da će album zadovoljiti apetite fanova. Biće izdat na vinilu, cd-u, digitalno te u posebnom box izdanju koje će u sebi sadržati CD, dupli vinil, singlicu sa nastupa uživo i knjižicu.