Treća i poslednja video najava albuma “Hourglass”, koji bi trebalo da izađe krajem godine, objavljena je 7. novembra, a ime joj je “Shattered”. Podsećamo da je treći singl usledio nakon singlova “Inspiration” i “Beyond the Horizon”, koji su izazvali lavinu pozitivnih komentara sa svih strana.

Sigurno jedna od najudarnijih pesama sa “Hourglass”-a, takođe jedna od najstarijih jer je nastala u periodu “Changes”-a i kroz godine imala različite oblike. Šarena, kako muzički tako i vizuelno. Govori o izobličenim vrednostima u umetnosti, konkretnije u muzici koja sve više postaje proizvod a ne doživljaj (mada šta mi znamo, mi sviramo chug-ove u niskom štimu). “Shattered” je nekako i pokazatelj u kom smeru želimo dalje da se krećemo – poručuju iz benda.

Novi singl donosi još progresivniju i moderniju viziju metalcore-a i tech death metala, prošaranu šreding i teping soloima i već poslovično fenomenalnim refrenom otpevanom u klinu. U vizuelnom smislu, spot nosi i jedan vrlo zanimljiv obrt. Pogledajte o čemu se radi: