Četrnaesti po redu Festival srpskog filma fantastike svečano je zatvoren sinoć dodelom ,,Koskara’’ i projekcijom nagrađenih filmova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

O nagradama je ove godine odlučivao tročlani žiri u sastavu: Džastin Martel, producent i reditelji Raško Miljković i Dino Julius.

foto: Danijela Radojković

,,Koskara’’ za najbolji strani kratkometražni film dobilo je ostvarenje ,,Spontaneous Combustion’’ francuskog reditelja Pjera-Žana Delvolvea.

Domaći kratkometražni film ,,Breaking Point: A Star Wars story’’ reditelja Stevana Filipovića dobio je ,,Koskara’’ u kategoriji za najbolje vizuelne efekte u domaćem filmu. Nagrađen je tim u sastavu: Stefan Dević, Aleksa Mirosavljević, Ana Pakljanac, Ada Sokolović i Petra Stojanović.

Kratkometražni film ,,Snimatelj’’ Lazara i Petra Bačkonje osvojio je ,,Koskara’’ za najbolji scenario domaćeg filma.

,,Koskar’’ za najbolju režiju domaćeg filma dodeljen je rediteljki Jovani Dimitrijević za ostvarenje ,,Lodger’’.

Film ,,Devet’’ rediteljke Anamarije Matić proglašen je za najbolji domaći kratkometražni film na ovogodišnjem izdanju festivala.

Dodela ,,Koskara’’ u kategoriji za najbolji film iz zemalja bivše Jugoslavije, bez Srbije izostala je ove godine budući da nije bilo prijavljenih filmova iz regiona.

Nakon dodele ,,Koskara’’ prikazani su nagrađeni filmovi a upriličena je i regionalna premijera dugometražnog filma ,,Shakespeare’s Sh*tstorm’’ reditelja Lojda Kaufmana.

Publika je tokom trajanja festivala mogla da pogleda beogradsku premijeru filma ,,Deathcember’’ kao i prvo svetsko prikazivanje horor filma ,,C.L.E.A.N.’’.