Nakon albuma prvenca pod nazivom “Changes”, kojim je ovaj zrenjaninski kvintet uneo svežinu i stvorio preko potreban višak vrednosti na zrenjaninskoj sceni, sastav Forgotten Scream nas sve žešće zagreva za svoj drugi album pod nazivom “Hourglass”. Najpre je 18. marta izašao singl pod nazivom “Beyond the Horizon”, a onda 17. oktobra izlazi još jedan, pod nazivom “Inspiration” i sada se hajp već može seći nožem.

- Odabrali smo Inspiration kao drugi singl jer je pre svega interesentna instrumentalno a tekst je veoma prikladan za trenutnu situaciju te smo spojili playthrough i lyric video u jedno. Jedna od poslednjih pesama koju smo završavali za Hourglass i verujemo da će vam refren veoma brzo ući u uši. Pesma govori o tome da, koliko god svet bude išao u lošem smeru, ukoliko se fokusirate na ono što volite, ono što vas čini sretnim, možete učiniti svet boljim mestom - poručili su iz benda.

Njihov metalcore natopljen je geteborškom melodikom provučenom kroz sve moderne filtere, a sad po prvi put čujemo i nekakav blaženi post-rock prizvuk povrh svega toga, suptilan ali dovoljan da izazove tu tako prijatnu kombinaciju euforije i melanholije kod slušaoca, da bi se sve to survalo u lavinu tremolo pikinga i blast bita. Vilica je već na podu, a kraj još nije – sledi refren koji diže iz mrtvih.

Tu je tradicija, tu je modernost, tu je strast i posvećenost. Poslušajte i ne dopustite da vrisak jedne nove generacije bude zaboravljen.


Aleksandar Petrović