Zakk Sabbath – VertigoSviđa ti se? Javi ostalima!

Nakon hiljadu i jedne obrade Black Sabbatha, Zakk Wilde se odlučio da obradi cijeli prvi Black Sabbath album. Pošto je čovjek proveo duge godine kao glavna gitara Ozzy Osbourne-a, kao veliki ljubitelj Black Sabbatha, samo je bilo pitanje dana kada će ovo izdanje da objavi. Čudi me da nije ranije.

Znači, legendarni i po mnogima prvi i najuticajniji metal album, snimljen u jednom danu, nakon posla, a Tony Iommy bez par vrhova prstiju. Legende su se namnožile oko ovog albuma i benda. Sa druge strane, Zakk Wilde je poznati guitar manijak/manijak/manijak i opet manijak, veliki obožavalac benda i ove pjesme, u njegovoj interpretaciji, doživljavaju novu mladost. Iako se držao blizu originala, ipak ima varijacija, ponajviše u modernom zvuku, pa onda i u instrumentalnim interpretacijama, koje obezbjeđuju vatru i varnice. Kao veliki guitar manijak (blago rečeno) ni ovoga puta nije izdržao od ludovanja i manijakalnog sviranja (što je sve nadrobio u solaži od 5 menita na „Warning“ to ne može ni on sam da dešifruje) pa imate dovoljno materijala da vas drži ispred gitare u potpuno nemogućoj misiji da ga skinete :-D. E, jedino što nedostaje ovom izdanju je ona zastrašujuće hladna atmosfera originala koja se pretvara u vulkan na početku brzog dijela pjesme „Black Sabbath“.

Nema mnogo razmišljanja - „Vertigo“ je još jedan nezaobilazan audio bombarder u Zakk Wilde arsenalu!

Nikola FranquelliSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva