Tired Radio je ideja koja se postepeno rađala kroz muziku Entonija Trucolina, muzičara i umetnika lociranog u Bruklinu, Njujork. Nakon višegodišnjih solo nastupa, došao je na ideju da svoje ideje pretoči u formu primereniju kompletnom bendu, pa je uz pomoć bubnjara Kevina Dejlija rešio da svoje ideje realizuje na najbolji mogući način. Vremenom se bendu priključilo još par muzičara koji su upotpunili Tired Radio svojim prisustvom, te je bend snimio debitantski album pod imenom Patterns.

Patterns predstavlja skup momenata iz Entonijevog života koji lirički obuhvata period odrastanja, pozitivna i negativna iskustva, neuzvraćene ljubavi, prijateljstva, razne situacije i događaje koje su na autora ostavile snažan utisak. Lirički dobro potkovan album prati melanholična baza sastavljena od enormno melodičnih gitarskih duela, inteligentno zamišljenih da pariraju ostatku benda. Uz jaku ritam sekciju koja se drži masivnog mid-tempa, prošaranog konstantnim praskavim zvukom činela, ovaj bend takođe upotpunjuju topli tonovi bas gitare koja doprinose samoj dubini ambijenta. Entonijeve suptilno grube vokalne mogućnosti dekorišu i melanholične grupne vokalne deonice ostatka benda koji se u ovoj ulozi savršeno snašao.

Sam materijal odiše melanholijom, nostalgijom, ali i određenom dozom olakšanja koje verovatno proizilazi iz Entonijeve želje da kroz muziku iskaže ono što mu vec dugo godina leži na duši. Pesme su fenomenalno strukturirane, aranžmani prevazilaze zadovoljavajuće okvire indie zvuka, a čitav koncept je zamišljen kako bi Tired Radio prikazao u suptilno melanholičnom ruhu. Kompletan materijal odiše dozom poetičnosti, tekstovi su prepuni komparacija, a autor kroz gorepomenute tekstove postavlja sebe u razne situacije kako bi opravdao svoje trenutno emotivno stanje. Tired Radio dosledno prati emo tematiku, ali se kroz njihovu muziku mogu osetiti razni uplivi indie rock, pop punk ili skate punk zvuka.

Patterns je upakovan u praktični kartonski omot prikladan promotivnim diskovima i propraćen je ilustrovanom naslovnicom koja prikazuje razna ljudska osećanja kroz skup različitih facijalnih ekspresija. Poleđina sadrži bazične informacije poput liste pesama, logotipa izdavača i informacija o izdavaču. Patterns je trenutno nabavljiv putem Engineer Records, izdavačke kuče iz Velike Britanije koja je specijalizovana za emo, indie, post-hardcore, punk rock i alternativna muzička izdanja. Vinilno izdanje ovog mini izdanja je trenutno u pripremi, a njegovo izdavanje pored Engineer Records podržaće još par manjih indie izdavača.

Đorđe Miladinović