Don't Expect Anything je debitanski album grupe Sleave, interesantnog trija koji dolazi iz Ričmonda, Virdžinije. Bend je inspirisan kako alternativnom, tako i hardcore punk scenom, pa nastoji da ta dva vrlo bitna faktora ujedini u potpuno osvežavajući spoj koji donosi pregršt zanimljivih kompozicija. Uprkos njihovoj ljubavi prema alternativnom i hardcore punk zvuku, njihovim muzičkim izrazom ipak dominiraju emo i grunge uticaji koji su možda namerno ili možda ipak slučajno našli mesto na ovom albumu.

Don't Expect Anything je nesumnjivo prepun iznenađenja. Ono što je svakako za svaku pohvalu je šarenolikost kompozicija za koju su zaslužni genijalni aranžmani. Grupu predvodi odličan bubnjar koji poznaje materiju svakog navedenog muzičkog žanra, pa samim tim sa velikom lakoćim barata svojim instrumentom. Njegove dinamične ritmičke sekvence nadograđuje fenomenalan zvuk bas gitare koja svojim deonicama donosi masivan ton čitavom bendu. Gitarske deonice su posebna priča koje grupi dodaju dozu melanholije, ali se ne ustručavaju da iskažu bes ako je to zaista potrebno. Melodije su tematski veoma dobro ukalupljene potrebama ostataka benda, ali i samom vokalu koji ima vrlo zanimljivu boju, veoma karakterističnu za indie i grunge izvođače.

Ovde se nesumljivo radi o veoma veštim muzičarima koji su svoje muzičko iskustvo sticali kroz rad sa prethodnim bendovima. Sleave poseduju bezbroj kvaliteta koji ih čine veoma posebnim na modernoj hardcore sceni jer ih je teško klasifikovati jednim muzičkim žanrom. Bilo da su u pitanju emo, indie, alternativa, grunge ili hardcore, Don't Expect Anything poseduje sve vitalne elemente ovih žanrova, pritom evoluirajući u nešto sasvim novo što, u neku ruku, nije karakteristično za ove muzičke izraze. Don't Expect Anything je nabavljiv na kompakt disku preko Engineer Records koji su kroz višedecenijsko postojanje dosta doprineli u promociji goreomenutih muzičkih žanrova.

Đorđe Miladinović