„Kad sve opet krene“ je novi spot-singl ČvrgaSviđa ti se? Javi ostalima!


Požarevačko-kragujevački alternativni sastav „Čvrge“ upravo je slušaoce obradovao novom pesmom i spotom pod nazivom „Kad sve opet krene“. Pesma je nastala tokom karantina i podseća nas na gubitak slobode tokom propisanih mera i ujedno nas opominje da bi se poučeni tim iskustvom u narednom periodu trebali okrenuti jedni drugima, više se družiti i slušati jedni druge, posećivati koncerte, jednostavno – živeti život punim plućima.

Odlično upakovani reggae i ska ritmovi sa zaraznim melodijama prožimaju se kroz kompoziciju i daju odličnu osnovu za živopisni spot koji su „Čvrge“ realizovale. Opominjuće reči pesme bi se svakom morale urezati u pamćenje i u skladu sa situacijom koja nam se dešava bi se svako od nas morao zapitati da li je nam je svima potreban reset?

Autor spota je akademski slikar Nikola Pršendić, a snimanje su pomogli pivara „Dogma brewery“ i produkcija „Raven vision“. Pesma je snimljena u kragujevačkom studiju „Coolijana studio“, a na snimanju su gostovali Marko Petković na klavijaturama i Aca Pejčić na saksofonu. Za potrebe spota korišćeni su i kadrovi sa nastupa benda na „Velikogradištanskoj gitarijadi“.

Kako momci iz benda kažu, pesama se tokom karantina nakupilo jer su iste stvarane posredstvom interneta i tehnologija zbog činjenice da su članovi „Čvrga“ iz dva grada. Očekuju da će nove materijale snimiti uskoro i prezentovati ih publici do kraja godine na svim mogućim binama, ali i putem novih spotova. Nadaju se da će se mere ublažiti i da će muzika odneti pobedu protiv čuda zvanog Covid 19 koje je neminovno odgodilo mnoge planove muzičara i same publike.

Takođe se pridružujemo željama članova benda, jer kako refren ove pesme kaže: „Jedva čekam da sve opet krene, da nam svima krv prostruji kroz vene“!

Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva