Požarevačko-kragujevački alternativni sastav „Čvrge“ upravo je slušaoce obradovao novom pesmom i spotom pod nazivom „Kad sve opet krene“. Pesma je nastala tokom karantina i podseća nas na gubitak slobode tokom propisanih mera i ujedno nas opominje da bi se poučeni tim iskustvom u narednom periodu trebali okrenuti jedni drugima, više se družiti i slušati jedni druge, posećivati koncerte, jednostavno – živeti život punim plućima.

Odlično upakovani reggae i ska ritmovi sa zaraznim melodijama prožimaju se kroz kompoziciju i daju odličnu osnovu za živopisni spot koji su „Čvrge“ realizovale. Opominjuće reči pesme bi se svakom morale urezati u pamćenje i u skladu sa situacijom koja nam se dešava bi se svako od nas morao zapitati da li je nam je svima potreban reset?

Autor spota je akademski slikar Nikola Pršendić, a snimanje su pomogli pivara „Dogma brewery“ i produkcija „Raven vision“. Pesma je snimljena u kragujevačkom studiju „Coolijana studio“, a na snimanju su gostovali Marko Petković na klavijaturama i Aca Pejčić na saksofonu. Za potrebe spota korišćeni su i kadrovi sa nastupa benda na „Velikogradištanskoj gitarijadi“.

Kako momci iz benda kažu, pesama se tokom karantina nakupilo jer su iste stvarane posredstvom interneta i tehnologija zbog činjenice da su članovi „Čvrga“ iz dva grada. Očekuju da će nove materijale snimiti uskoro i prezentovati ih publici do kraja godine na svim mogućim binama, ali i putem novih spotova. Nadaju se da će se mere ublažiti i da će muzika odneti pobedu protiv čuda zvanog Covid 19 koje je neminovno odgodilo mnoge planove muzičara i same publike.

Takođe se pridružujemo željama članova benda, jer kako refren ove pesme kaže: „Jedva čekam da sve opet krene, da nam svima krv prostruji kroz vene“!