Trip-hop muzičar Triki (Tricky) objavio je “I’m In The Doorway”, kao treći najavni singl za novi album “Fall To Pieces”, koji će se pojaviti 4. septembra.

foto: Boris Vezmar

Nakon singlova “Fall Please” i “Thinking of” sa poljskom pevačicom Martom Zlakovskom, Tricky u “I’m In The Doorway” predstavlja dansku pop kantautorku Oh Land, poznatu po hitovima “Son of a Gun”, “White Nights” i “Wolf And I”.

Tricky ističe da pesme na albumu “Fall To Pieces”, snimanom u njegovom berlinskom studiju krajem 2019. godine, mogu biti varljive: često su kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja. Instrumentalizacija je raznolika od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, dok stihovi znaju biti mračni i napeti.

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su “Aftermath”, “Ponderosa”, “Overcome” i “Black Steel”, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Triki je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio “Ununiform” (2017).

Trikijev beogradski koncert bio je prethodno najavljen za ovo proleće, a potom odložen zbog Kovid-19. Ulaznice kupljene za prvobitan datum 29. aprila ostaju važeće i nije ih potrebno menjati. U prodaji još ima ulaznica za koncert kog će Tricky održati 23. februara 2021. godine u DOB-u! Ulaznica je 1.800 dinara preko www.tickets.rs.