foto: Boris Vezmar
Legendarni trip-hop muzičar Triki (Tricky) nedavno je spotom “Fall Please” najavio novi album “Fall To Pieces”, čiji je izlazak predviđen za 4. septembar. U okviru evropske turneje za “Fall To Pieces” Triki dolazi 23. februara 2021. godine (21:00) u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda.

“Kao što je slučaj sa većinom mojih stvari, unaokolo nema ničeg sličnog. Sa ‘Fall Please’ uspeo sam da postignem nešto što nikad ranije nisam bio u stanju, a to je da pesmu svi mogu da osete, čak i ljudi koji ne poznaju moju muziku. Ovo je moja verzija pop muzike. Ovde sam se najviše približio pravljenu popa”, objašnjava Triki.



Animirani spot uradila je Marta Kacprzak, a u junu objavljenu “Fall Please” peva Marta Zlakovska, kao i u većini stvari na “Fall to Pieces”. Album je sniman u Trikijevom berlinskom studiju krajem 2019. godine.

Triki ističe da pesme na albumu “Fall To Pieces” mogu biti varljive: često su kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja. Instrumentalizacija je raznolika od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, dok stihovi znaju biti mračni i napeti.