TRICKY o novoj pesmi: Postigao sam nešto što ranije nisamSviđa ti se? Javi ostalima!

foto: Boris Vezmar
Legendarni trip-hop muzičar Triki (Tricky) nedavno je spotom “Fall Please” najavio novi album “Fall To Pieces”, čiji je izlazak predviđen za 4. septembar. U okviru evropske turneje za “Fall To Pieces” Triki dolazi 23. februara 2021. godine (21:00) u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda.

“Kao što je slučaj sa većinom mojih stvari, unaokolo nema ničeg sličnog. Sa ‘Fall Please’ uspeo sam da postignem nešto što nikad ranije nisam bio u stanju, a to je da pesmu svi mogu da osete, čak i ljudi koji ne poznaju moju muziku. Ovo je moja verzija pop muzike. Ovde sam se najviše približio pravljenu popa”, objašnjava Triki.Animirani spot uradila je Marta Kacprzak, a u junu objavljenu “Fall Please” peva Marta Zlakovska, kao i u većini stvari na “Fall to Pieces”. Album je sniman u Trikijevom berlinskom studiju krajem 2019. godine.

Triki ističe da pesme na albumu “Fall To Pieces” mogu biti varljive: često su kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja. Instrumentalizacija je raznolika od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, dok stihovi znaju biti mračni i napeti.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva