Solidno i nacrtana i ispričana storija, koja se vremenski odigrava negde nakon trideset i neke epizode redovnog serijala pravo je osveženje i odličan dodatak fantazijskom svetu u kojem živi i radi naš Dragonero - a ujedno i priprema teren za dalji karaterni razvoj ovog lika.

Ponoviću da je "Dragonero" izvanredan strip za sve koji su fanovi World of Warcraft, Dungeons & Dragons i svačega nečeg između i da za koplje šije veliku većinu savremene svetske produkcije u kategoriji u kojoj se nalazi, pri čemu mislim ne samo na italijanske već i na francuske i američke stripove. Recimo, kad bi mi neko dao da odlučim šta treba da prestane da postoji, Dragonero ili Birthright - bez razmišljanja bih otpisao taj potonji strip iz Imageove produkcije.

Dragonero pravi sjaj dobija tek s bojom i velika je šteta što nisu dostupne sve epizode u kolorizovanom izdanju, ali su zato tu specijali, a Veseli četvrtak ih svojim čitaocima u Srbiji servira okviru edicije "Obojeni program".

Na kraju, premda ova epizoda u priličnoj meri temelji radnju na nekim ranijim dešavanjima, ipak može da se čita samostalno i novim čitaocima bi mogla da posluži kao odskočna daska za uživanje u ovom serijalu, koji se zaista čita kao rasna D&D pustolovina.

4*

Ivan Nightflier Jovanović