Dragonero - Specijal 3: Kugla dušaSviđa ti se? Javi ostalima!

Solidno i nacrtana i ispričana storija, koja se vremenski odigrava negde nakon trideset i neke epizode redovnog serijala pravo je osveženje i odličan dodatak fantazijskom svetu u kojem živi i radi naš Dragonero - a ujedno i priprema teren za dalji karaterni razvoj ovog lika.

Ponoviću da je "Dragonero" izvanredan strip za sve koji su fanovi World of Warcraft, Dungeons & Dragons i svačega nečeg između i da za koplje šije veliku većinu savremene svetske produkcije u kategoriji u kojoj se nalazi, pri čemu mislim ne samo na italijanske već i na francuske i američke stripove. Recimo, kad bi mi neko dao da odlučim šta treba da prestane da postoji, Dragonero ili Birthright - bez razmišljanja bih otpisao taj potonji strip iz Imageove produkcije.

Dragonero pravi sjaj dobija tek s bojom i velika je šteta što nisu dostupne sve epizode u kolorizovanom izdanju, ali su zato tu specijali, a Veseli četvrtak ih svojim čitaocima u Srbiji servira okviru edicije "Obojeni program".

Na kraju, premda ova epizoda u priličnoj meri temelji radnju na nekim ranijim dešavanjima, ipak može da se čita samostalno i novim čitaocima bi mogla da posluži kao odskočna daska za uživanje u ovom serijalu, koji se zaista čita kao rasna D&D pustolovina.

4*

Ivan Nightflier JovanovićSviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

Stiže prvo zvanično reizdanje albuma "Nuklearne olimpijske igre" Satana Panonskog

"Rijetko kada se na domaćoj sceni pojavi tako osebujan lik kao sto je to bio Ivica Čuljak. Znan i kao Kečer II a još poznatiji kao Sata...

10 najčitanijih

Arhiva