SITZPINKER: „Kroz naš prvi spot želimo da otvoreno pričamo o nesigurnosti, anksioznosti ali i lepoti i ljubavi"Sviđa ti se? Javi ostalima!


Grupa Sitzpinker, novi i zanimljivi glas beogradske rokenrol scene, predstavio je svoj prvi samostalni spot za pesmu "Da li".

Ova numera nastala je kao deo Ep-ja “Podlo poštovanje“ (2018), a potom ponovo snimljena sa producentom Andrejem Mladenovićem (Hill, Crvi). Želeći da svom popularnom singlu da novu vizuelizaciju, bend je odlučio da kreira svoj prvi režirani spot koji potpisuju studenti fakulteta dramskih umetnosti pod vođstvom Jane Anđić i Gvozdena Ilića. Pesma "Da li" je veliki iskorak u stvaralaštvu Sitzpinkera i govori o mladosti, preispitivanju i težini donošenja životnih odluka. Ovi motivi poslužili su kao glavna inspiracija za stvaranje novog video spota.

U svom dopisu medijima bend je poručio: „Kroz naš prvi spot želimo da otvoreno pričamo o nesigurnosti, anksioznosti ali i lepoti i ljubavi. Stvaranja ovog videa je novo iskustvo za nas ali i za sve članove ekipe koji su učestvovali u ovom projektu. Atmosfera sa seta se prenela u svaku scenu našeg spota i sveukupno je možemo opisati kao emotivno i senzualno slavljenje života i mladosti. U tom duhu, predstavljamo naš prvi samostalni spot i pozivamo publiku da pažljivo prati šta dolazi u bližoj budućnosti!“

Bend Sitzpinker nastao je 2017. godine, a članovi su Dunja Mijačić, Danilo Ilić i Pavle Trifunović. Sitzpinker iza sebe ima EP pod nazivom „Podlo Poštovanje“ i nekoliko singlova, među kojima se nalazi i pesma Metanoja sa Hali Gali kompilacija. Novim singlom i spotom za pesmu „Da li“ najavljuje nova ambicioznija izdanja u 2020. godini.
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva