foto: Iva Tanacković
Bend Virvel je bio aktivan tokom karantinskih dana pa su završili video za jednu od svojih, kako kažu, najdražih pesama. U pitanju je numera “Neobična Banda" sa albuma "Žena sa bradom, patuljak, idiot" kojeg je prošle godine objavio Ammonite Records.

Članovi sastava napominju da je reč o njihovoj najintimnijoj pesmi koji su napravili u dosadašnjem toku karijere. Spot koji je za uradio Jovan Marjanov u potpunosti prati emociju pesme. Virveli su izuzetno zadovoljni realizacijom i izgledom videa i sa nestrpljenjem očekuju reakciju publike. 


Grupa Virvel je počela sa radom 1999. u Beogradu. Članovi benda su sticali iskustvo višegodišnjim sviranjem u više beogradskih bendova, ali su vrhunac kreativnosti dostigli upravo pod imenom Virvel. Veoma brzo bend od off projekta dolazi do svog prvog izdanja (S/T - Rapanelli Records 2001.) i brojnih koncerata. Mediji u to vreme, u nedostatku prikladnijeg termina zvuk benda karakterišu kao post-rock ili space-rock sa čim se sami članovi nikada nisu slagali, smatrajući ove odrednice suviše isključivim.