Godinu dana nakon prvog singla „Korak dva“, kojim se beogradska underground super grupa predstavila, stižu nam „Sećanja“. Drugi, snažni i lako pevljivi singl nastavlja gde je prošli stao i pruža vam uvid u kome smeru se eklektični zvuk benda Opoziv kreće. Dugo pripremani i najavljivani materijal je spreman i ova numera je najava jačih aktivnosti sastava, što u virtualnom svetu društvenih mreža, što u stupcima muzičkih portala. Bend spremno očekuje ono u čemu najviše uživa, a to su koncerte aktivnosti kada sezona konačno bude otvorena.

Miloš Ćurčija, vokal je za naš sajt izjavio: "Ova verzija pesme je nastala 2018. i govori unutrašnjoj borbi svakog od nas, o trenutku kada su sve prepreke premošćene i kad oslobođeni stega hrabro nastavljamo dalje", i dodao o par reči o novom albumu: "Materijal koji je spreman protekle 2 godine broji 10 pesama, koje ćemo izbacivati kao singlove, kako bismo kontinuirano upoznavali publiku sa zvukom benda."

Opoziv je bend koji ne kalkuliše već udara u vaše bubne opne direktno i iskreno svakim stihom, svakim tonom. Individualno članovi benda imaju prepoznatljiv lični pečat, ali Opoziv je ipak nov entitet, koji zahteva da bude predstavljen u svim segmentima svog muzičkog izraza. Prepustite se Opozivu i poslušajte njihova „Sećanja“.


Podsetimo, Opoziv je plod dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje ljudi koji su za sobom ostavili neka od izdanja koja su zauvek obeležila beogradsku underground scenu. Žanrovse odrednice ih nikada kao individualne stvaraoce nisu sputavale i zato je energija ovog benda iskrena i jedinstvena.

Spojivši muzičke uticaje svoji sadašnjih i nekadašnjih bendova (Stonewall, Austerity, 36 Daggers, Dog House, Teabreak, Euforija, All Of Us, Jain, Unison, The Bridge i Tibia), članovi Opoziva su tu da vas sa svojom kreativnom energijom nateraju da se zamislite da li je gitarski zvuk Beograda otišao u istoriju ili je samo bio u dubokoj hibernaciji.