Beogradski sastav i duhovi objavio je novi singl, pesmu „Darežljiv“ uz video koji je snimljen 1. maja. Sam spot je već izazvao kontroverze jer je, iako kao i pesma melahnoličan, u jednom delu "zapaljiv" i prilično aktuelan. Ako nas pitate, neko u bendu svakako ume da se bavi marketingom i zaintrigira javnost. Uostalom, evo šta su rekli za naš sajt:

„Pošto živimo u binarnim vremenima, pa da ne dođe do zabune - reč-dve u vezi s ovom zapaljenom zgradom i namerom iza nje. Ova pesma je, recimo, ljubavna i nema nikakve direktne veze sa 1. majem 2020. u Beogradu. Spot je nešto drugo: hteli smo da uzmemo nešto ogavno iz ovoga što nam glumi realnost i iskoristimo ga, kao što ona nas koristi svakodnevno, i prenamenimo ga. I sad je ta smešna vatra na krovu samo naša, zauvek. I hvala ovoj Nerončadi tamo gore, što su nam to omogućili, joke’s on you.

Hvala na pažnji, uzmite i vi svoje vatre nazad, a mi vam nudimo ovu našu da se zagrejete uz nju. Budite oprezni i oprezne s danima, i darežljivi“.


i duhovi su bend iz Beograda. Nastali su krajem 2007. godine. Svoj prvi album "Nizašta" snimili su 2012. sa producentom Mirkom Lukovićem. Nakon toga objavljuju još dva singla i treći koji ste malopre poslušali. i duhovi nisu preterano pametni kada je u pitanju žanrovska klasifikacija njihove muzike. Ako bi im neko baš prislonio pištolj uz glavu, odgovorili bi da je to alternativni pop. A možda bi i zažmurili i nadali se da će promašiti.