Za tri godine može štošta da se promeni, na sceni, u umetnosti, u životu (i te kako) ali entuzijazam, ukoliko je zdrav i opčinjen različitošću koju nudi andergraund, nasuprot uvek ulickanom i varljivom mejnstrimu, on jednostavno ima zadatak da pokaže da je duh jak, i da je sada već i dobio po koji zub pameti.

Vratimo se nakratko u 2017. godinu, kada je izdata kompilacija Extreme Animal Feast, od koje se očekivalo mnogo, ali ne u muzičko-novinarskom smislu, a ni činjenica da je kompilacija osvojila treću nagradu publike na Hit Radio 202 nije uticala mnogo na istu koju mrzi da sluša išta duže od 5 minuta, a kamoli projekat od 2 časa trajanja. Mi koji stojimo iza tog projekta (grupa Underground Muzika) nismo kivni na to. Naprotiv. To je bio prelomni momenat kada smo dokazali makar sebi da možemo da napravimo promenu bez imalo muke i cimanja bilo koga za rukav i da se svi zapitaju "jebote, zašto muče ljude 2 sata neprekidno sa muzikom". Nema zlatne kašičice, nema ništa polusvareno - samo sirova muzika, umetnost koja te udara posred lica, bez obzira na žanr ili stil, jer njih ima mnoštvo.

Poučeni tim iskustvom, administratori pomenute stranice, Jovan i Filip su samostalno izgurali nastavak priče i nakon tri godine, time proslavljajući i rođendan grupe, dupla kompilacija Extreme Animal Feast 2 je ovog puta obuhvatila i bendove iz celog sveta, pri tom zadržavajući onu crtu autentičnosti i otvorenosti prema svim žanrovima.

Lično, mogu u potpunosti da budem subjektivan i kažem da su momci uradili odličan posao u ultra-kratkom periodu, svakako uz pomoć ostalih članova, bez samocenzure, bez žurbe i pred vama je NOVIH 2 sata muzike koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Svako će pronaći nešto za sebe, bilo da se radi o rock-u/metal-u, elektronskoj, eksperimentalnoj muzici i naravno, svemu što se može naći između navedenih kategorija, a to je upravo ono što najviše cenimo i čemu težimo. Ovakav projekat ne može bez pripadajućeg vizuelnog identiteta, a za njega se pobrinuo naš kolega ilustrator Milosav Ostojić - Ostoja, u čijim radovima možete uživati na novootvorenoj stranici.


Spisak izvođača i pesama

Prvi deo: https://youtu.be/uRnI2mi4Amk

01 Theusz - Resistance Art
02 Prisoner - Arhitekta Novog Sveta
03 Skeletor - Mrtav Grad
04 DreDDup - Ctrl Alt Death
05 Dangerous Beat - Never, Even Then
06 Монах - Оковани Поглед
07 Suicide Kid - 12-19
08 Andrej Seman - Proći Će i To
09 Nekro Batica - Hey, Baby - I'm Bigger Than Vatican
10 Njec & Kelava - Ona Živi U Havani... (I Pripada Generaciji Y)
11 Dishate - War Is Not The Answer~1
12 Протонеурозис - Игра Светлости
13 Dishate - Spaljen (Bombarder cover)
14 Ivan Ivanhoeriste - Lampijer Blues
15 Слом Свести - Грч

Drugi deo: https://youtu.be/wkwwUYHxozI

01 Obscured - Glykon Cult
02 Munjevito Prosipanje Istine - Sloboda
03 Dead Rot Chilly Grinders - Axesharpner
04 H.ø.s.t - Operation Clausewitz
05 Shock Value - Acid king
06 Chaoshorde - Chaoswhore
07 Süpersolid - Demento Mori 1
08 Plamen Večnosti - The Chamber of War
09 Contusio - Resurrection of Irony
10 The Love Orchestra - Soledad
11 Mettlesome Hail - Total Trash
12 T.S.I.D.M.Z. - Il Volo Delle Aquile
13 HebeH - Welcome To HebeH
14 WAAS - Untitled
15 Tintinnabuli - Visions Of Creature
16 Firmament - Plague