foto: Luka Radulović
Alternativni bend Dingospo Dali objavio je video za pesmu "Teheran" sa svog aktuelnog drugog albuma "O nečemu lepom".

"Glavni grad Irana je samo zagonetka u pesmi. Simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija...", kaže Sandra Vidojević, autorka stihova "Teherana", za koji je muziku uradio čitav bend.

Video za "Teheran" snimljen je u kućnoj izolaciji, tokom Kovid-19 karantina, telefonom iz jednog kadra i korišćeni su privatni snimci sa putovanja na Šri Lanku iz 2018. godine.


Beogradski Dingospo Dali su debitovali albumom "Sve dok mislim da je ovo drugi svet" (2018 Long Play). Pevačica Sandra Vidojević, bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović snimili za "O nečemu lepom" deset novih pesama prožetih "raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim".

Producent Boris Mladenović Bomla (gitarista Jarbola i Škrtica) opisao je kao "herojski grandž" album "O nečemu lepom", koji je bio najavljen singlom i spotom "Slabost", a pojavio se početkom 2020. godine na digitalnim platformama za promotersku kuću Long Play.

"Može biti želja, težnja, spoznaja ili pak samo iluzija o nečemu lepom. Uglavnom je sve od navedenog ili najčešće iluzija. Dokle god postoji i trunčica lepog ili makar težnje za nečim lepim - sve je u redu"; objašnjava Vidojević smisao naziva albuma "O nečemu lepom".