Kevlar Bikini se vraćaju na scenu novim dugosvirajućim albumom pod imenom "OUT-OPTism''.


Moglo bi se reći da sam naziv albuma poziva na izolaciju u doba globalne pandemije, ali Kevlar Bikini svojim novim albumom upućuju na sveopšti problem društva u kojem živimo. Bend poziva na revolt u doba manipulacije i spinovanja mas medija, kataklizmičnih ekonomskih promena, raznih političkih manevara, nedostatka kulture, sunovrata društva i svojim teškim zvucima savetuje izolaciju od svih pošasti koje su zadesile čovečanstvo. Izolacija može poslužiti kao savršena prevencija u cilju očuvanja opšteg mentalnog zdravlja, ali i kao čin protesta protiv modernih trendova koji se svakodnevno plasiraju putem medija. Distanciranje od društva ne mora biti nužno loše, a "OUT-OPTism" upravo govori o tome.

Kevlar Bikini su se upustili u još jednu avanturu kroz razne eksperimente sa zvukom i ovaj album donosi njihov prepoznatljivi muzički izraz koji je prožet mnoštvom inovacija. Suština njihovog zvuka je svakako hardcore, ali se ovaj trio takođe upliće u noise rock, sludge i metalcore vode sa ciljem da još više obogate sopstveni zvuk. Rezultat je potpuno kontrolisani haos prezentovan kroz deset fenomenalnih kompozicija koje sa sobom donose kombinaciju maestralno odsviranih ideja.

Prednost bendova poput Kevlar Bikini leži u činjenici da ne postoji naglasak na samo jednom instrumentu već je istovremeno posvećena pažnja sveopšte prisutnoj orkestraciji koja je za uslove regiona isproducirana do savršenstva. Bend izbegava klasične elemente hardcore zvuka već implementira noise rock i sludge tehnikalije kako bi se izbegao kliše koji modernizacijom scene ovaj pravac svakako nosi.

Već nakon par numera se mogu osetiti uticaju bendova poput Refused, Melvins, Shellac, Quicksand, Converge, Unsane, Kvelertak, Gallows, ali Kevlar Bikini ipak rafiniše ove uticaje i dodaje sopstveni pečat ovom fenomenalnom izdanju. "OUT-OPTism" donosi zvuk koji je potpuno nekarakterističan za regionalnu hardcore scenu i svojim dinamičnim zvučnim spektrom uspeva pobeći iz svih mogućih stega koje nosi ovaj pravac.

"OUT-OPTism" je trenutno u formi clear i transparent clear / transparent magenta marble + turquoise splatter varianta, ali je takođe ponuđena digitalna verzija albuma za sve ljubitelje takvog audio zapisa. Album je dostupan za pre-order podsredstvom Geenger Records do 22. maja, kada je i zvanični release date. Ne propustite priliku da se počastite odličnim izdanjem koje donosi svežinu na regionalnoj hardcore sceni.

Đorđe Miladinović