Legendarni Jura Stublić i njegov Film u subotu uveče koncertom u rasprodatoj dvorani "Amerikana" Doma omladine vratili su se nakon nekoliko godina pauze uspešno pred Beograđane, koji su mogli da uživaju u brojnim velikim hitovima njegove karijere kao što su "Zamisli život", "Mi nismo sami" i "Sjećam se prvog poljupca".

Sa skoro dvočasovnog koncerta, prestupnog 29. februara, koji je bio rasprodat nedeljama unapred, Jura i momci zasluženo su ispraćeni ovacijama beogradske publike. Nova prilika za susret sa Jurom i Filmom je 15. marta ponovo u "Amerikani".

foto: Live production
Snaga Jurinog kataloga autorskih pesama pokazala se još jednom u subotu u Domu omladine, značajnom prostoru u istoriji zagrebačkog Filma, koji je ovde bio prvi put trijumfovao pred beogradskom publikom početkom 1981. godine nastupom na manifestaciji "Pozdrav iz Zagreba".

Na četiri decenije stare novotalasne početke podsetili su "Zajedno", sa prvog singla Filma iz 1980. godine, kao i "Zamisli život u ritmu muzike za ples", "Dijete ulice" i "Moderna djevojka", sa kultnog debija “Novo! Novo! Novo!" (1981), naravno danas u drugačijim aranžmanima.

Stublić i mlađani Film, potpomognuti odlično raspoloženom, raspevanom beogradskom publikom, nizali su preuređene poletne hitove kao što su "Boje su u nama", "Srce na cesti" i "Dobre vibracije", na trenutke odvodeći koncert u polaganije polje uzburkanih emocija sa bezvremenom "Mi nismo sami", ali i podjednako dirljivom "Doći ću ti u snovima".

Našlo se i mesta za obrade: "Osmijeh" je bila posveta uzorima zagrebačkoj Grupi 220, dok je "Užas je moja furka" podsećanje da je Stublić bio frontmen na samom početku postojanja Azre Branimira Štulića.

Konačno, malo pesama može tako podići publiku kao što to znaju Stublićevi klasici, naredbodavna "Ljubav je zakon", nostalgična "Sjećam se prvog poljupca", rasplesana "Zamisli život" i himna svih dobrih žurki, svetkovina i druženja "Pjevajmo do zore". Na kraju, na bis, beogradska publika je počašćena i novom još neobjavljenom pesmom "Čarobne naočale".