Sinoćnjim koncertom Bolesne štenadi u zemunskom klubu Fest, pod sloganom „Komšinice, šta piješ?” obeležen je doček Osmog marta (ili, kako kažu, „bitnijeg datuma, rođendana Kize Seljaka”) „za sve dame i one koji se tako osećaju”.

Koncert je oko 23 sata otvorio sarajevski psihodelični fank/grandž rok bend Činčila. Već na početku njihovog nastupa Fest je bio prilično popunjen, što je odlično jer je bend pravo osveženje na domaćoj sceni. Ovaj sastav ima pesme kako na maternjem, tako i na engleskom jeziku, a u njihovoj muzici osete se uticaji sastava Red hot chili peppers, Talking heads, Nirvana. Karakterišu ih žanrovski različite pesme snažnih instrumentala, dok vokal varira od standardnig, preko skrimova, do rep deonica.

Ono što je evidentno je da je energija benda dodatno doprinosi njihovom zvuku uživo jer je on na nivou više u odnosu na studijske snimke. Bend osim muzike uključuje i elemente likovne umetnosti, performansa i kostimografije, što je primetno u njihovom nastupu, a njihov vokal Vanja Solaković rođen je za binu.

Publika je bend energično ispratila tokom celog koncerta, a Vanja je tokom nastupa neretko je sa bine skakao u publiku. Bend je bio vidno oduševljen prijemom beogradske publike, a kako su album izdali za Lampshade media, nije isključeno da će ih publika u prestonici slušati još. Ono što je definitivno jeste da su u Beorgadu dobili nove slušaoce.

Bolesnu štenad je na domaćem terenu publika jedva dočekala, a koncert su otvorili energično, pesmom „Pešaci”, na koju su nadovezali, „Linč, silovanje nasilje” i, kako Kiza Seljak kaže, „jednu novu sa prvog albuma”, neretko favorit publike, „Infostan”.

Stihove „Loše, loše jebaću vas” posvetili su „političarima aktuelne, ali i svake prethodne vlasti”, što je publika dočekala sa odobravanjem. Kao i svaki put, atmosfera u publici bila je usijana - skakanje, horsko pevanje i šutke bile su neizostavni, a publika se transformisala u pravi pankerski hor tokom izvođenja „Multietničke atrakcije”, tokom koje se publika još jednom podsetila ko koga na sceni „nervira”.

Uz „Pankersku ljubav” Lama je istakao da ovaj bend širi ljubav „za razliku od ovih ratnih huškača”, kojima je poručio da imaju igrice, pa neka tako ratuju. Opšte je poznato da komunikacija ovog benda sa publikom nikada ne izostaje, te da razgovori variraju od spednje do ozbiljnih tema.

„Slušam vas kako pevate i ne mogu da verujem da niko ne falšuje. Ranije sam mislio da niko ne falšuje jer sam ja pijan, ali i sad kad sam trezan, situacija je ista. Samo Kiza falšuje, ali on će sutra da ode da se ispovedi”, rekao je Lama nakon pesme „Vikend”.

Poslednja pesma zvaničnog dela koncerta bila je „Desiće se lepe stvari”, a bend je istakao da je došao do kraja spiska, te da nadalje sviraju bez njega jer „neće da odlaze s bine pa da publika kao viče da hoće još”. U delu koncerta „van spiska” bend je odsvirao pesmu „Drž' ga”, a poslednji su se u Festu orili stihovi „pank nije mrtav, ja sam ga ubio”, kao i oni pesme „Život je lep”.

Ovaj sastav odavno ima svoju vernu publiku i atmosfera pravog pank koncerta nikada ne izostaje, te je tako bilo i ovog puta.

Jelena Ostojić