Sve je bliži izlazak novog albuma “Gigatron” benda Pearl Jam. Bend je juče predstavio svoj drugi singl s albuma – “Superblood Wolfmoon”.

foto: Danny Clinch
Nakon što smo prošlog meseca poslušali singl “Dance of the Clairvoyants”, bend Pearl Jam predstavio je novi singl – “Superblood Wolfmoon”! On će se takođe naći na njihovom jedanaestom studijskom albumu “Gigatron” koji će biti predstavljen 27. marta, sedam godina nakon Grammyjem nagrađenog albuma „Lightning Bolt“.

Drugi singl sa nadolazećeg albuma “Gigatron” je brži u poređenju sa prvim singlom, a dodatno nam daje naslutiti i šta možemo očekivati od celokupnog izdanja. Prošle nedelje obožavatelji su preko mobilnih uređaja mogli posetiti web stranicu (moon.pearljam.com) te usmeriti telefon prema mesecu nakon čega bi počeo svirati deo nove pesme.


„Snimanje ovog albuma bilo je dugo putovanje koje su ponekad obeležili mračni i zbunjujući trenuci, ali i situacije u kojima je stvaranje nove muzike bilo vrlo uzbudljivo. Nastajanje našeg novog izdanja omogućilo mi je da shvatim koliko je ljudima danas potrebna međusobna povezanost“, komentarisao je gitarista sastava Mike McCready. Dodao je i da je rad na novom albumu bio dugo putovanje, no da su se članovi benda zahvaljujući tom iskustvu još više zbližili. Proces stvaranja “Gigatona” opisao je kao paralelno “emotivan, ali povremeno i zbunjujuće mračan eksperimentalni muzički putokaz koji vodi ka muzičkom iskupljenju.”

„Gigaton“ – spisak pesama

„Who Ever Said“
„Superblood Wolfmoon“
„Dance of the Clairvoyants“
„Quick Escape“
„Alright“
„Seven O’Clock“
„Never Destination“
„Take The Long Way“
„Buckle Up“
„Come Then Goes“
„Retrograde“
„River Cross“