Billie Eilish objavila „No Time To Die“ – pesmu za novi film o James Bondu



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Sredinom januara stigla nam je potvrda kako će novu tematsku pesmu za nadolazeći film o Jamesu Bondu kreirati i izvesti Billie Eilish, a mesec dana kasnije, svetlo dana ugledala je naslovna „No Time To Die“.


Grammyem nagrađena muzičarka pesmu je napisala sa svojim bratom Finneasom, a sa svojih  navršenih 18 godina ponovno je ispisala muzičku istoriju. Naime, Billie je ovime ujedno postala i najmlađa izvođačica u istoriji franšize filmova o tajnom agentu 007 koja potpisuje i izvodi tematsku pesmu. Takođe, oboje su se ovime pridružili elitnom društvu koja su imala čast stvoriti „James Bond“ pesmu; svoje doprinose do sada su dali Paul McCartney, Madonna, Tina Turner, Adele, Sam Smith…

Uz Billie i Finneasa, koji je zaslužan i za produkciju, „No Time To Die“ produkcijski potpisuje i Stephen Lipson, dok su orkestralne aranžmane kreirali Hans Zimmer i Matt Dunkley, a za gitarsku dionicu zaslužan je Johnny Marr. Pesmu će uživo izvesti 18. februara na BRIT Awards ceremoniji dodele muzičkih nagrada, a u tom nastupu pridružiće im se već spomenuti Hans Zimmer i Johnny Marr.

„Nevjerojatno je biti dio ove priče“, otkrila je Billie Eilish u najavi pesme te dodala: „Velika je čast dobiti priliku snimiti tematsku pesmu za ovakav kultni film. Ako mene pitate, filmovi o Jamesu Bondu su najkul franšiza filmova koja postoji“. Svoje utiske o otkrio je i Finneas: „Iskreno, napisati ‘Bond pjesmu’ je nešto o čemu smo sanjali čitav život. Ne postoji kultnije spajanje filma i muzike od ovoga, prisetimo se samo ikonskih „Goldfinger“ i „Live And Let Die“! Zaista smo sretni što imamo ovu priliku.“



Globalna muzička dominacija započeta 2019. debi-albumom „WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?“, za Billie Eilish se nastavlja i u ovoj godini. Prvi korak započet je na nedavnoj dodeli nagrade Grammy, gdje je pobedila u čak 5 kategorija, te takođe ispisala istoriju pobedivši u sve četiri „glavne“ kategorije, postala je najmlađa osoba i muzičarka do sada kojoj je to pošlo za rukom.

Mlada i talentovana muzičarka inspiracija je mnogima te se od samih početaka pojavljivanja na sceni 2016., isticala kao „glasnogovornica“ svoje generacije Z. Prvu pesmu „Ocean Eyes“ objavila je putem Soundclouda, kada je imala svega 14 godina i doslovce preko noći zaokupila pažnju publike te se korak po korak zajedno s bratom Finneasom, koji je zaslužan za produkciju njenih pesama, izgradila u jedno od vodećih muzičkih imena današnjice.

„No Time To Die“ je jubilarni 25. po redu film o Jamesu Bondu, a u svetske bioskope stiže početkom aprila ove godine. Daniel Craig se po peti put nalazi u ulozi Tajnog agenta 007, dok glavnog negativca igra Oscarom nagrađeni Rami Malek.



Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva