TINDERSTICKS: „See My Girls“ je pesma o izolaciji, turizmu, migraciji, lepotama i teroru našeg svetaSviđa ti se? Javi ostalima!

Tindersticks su objavili novi album No Treasure But Hope koji je kritika pohvalila, 15. novembra za izdavačku kuću City Slang. Ovih dana su objavili i EP See My Girls, na kome se nalaze dve verzije pesme "See My Girls" sa novog albuma i dve nove pesme "A Street Walker's Carol" i "Blood and Bone" Takođe, su podelili video za pesmu "See My Girls".


Frontmen benda Stuart A. Staples izjavio je o pesmu "See My Girls" da je to pesma o izolaciji, turizmu, migraciji, o lepotama i teroru našeg sveta. Napisana je na grčkom ostrvu Itaka, i gleda na svet iz perspektive osobe na malom ostrvu, koji glada ka čudesima sveta koja postoje preko mora i dalje.

Video je deo kratkog filma koji je snimljen na pomenutom ostrvu i koji je rezultat saradnje Staplesa i njegove ćerke Sidonie Osborn Staples. Napravljen od njenih kontinuiranih ilustracija koje prate tok pesme. Sidoni je takođe napravila omot za EP i koautorka je na pesmi ‘Blood And Bone’ na kojoj je bila glavni vokal, saopštili su Tindersticks.

Za razliku od većine njihovih prethodnih LP-jeva, No Treasure But Hope je snimljen prilično brzo. "Pet nedelja od prvih snimljenih nota do masteringa", izjavio je frontmen Stuart A. Staples.


Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva