Tindersticks su objavili novi album No Treasure But Hope koji je kritika pohvalila, 15. novembra za izdavačku kuću City Slang. Ovih dana su objavili i EP See My Girls, na kome se nalaze dve verzije pesme "See My Girls" sa novog albuma i dve nove pesme "A Street Walker's Carol" i "Blood and Bone" Takođe, su podelili video za pesmu "See My Girls".


Frontmen benda Stuart A. Staples izjavio je o pesmu "See My Girls" da je to pesma o izolaciji, turizmu, migraciji, o lepotama i teroru našeg sveta. Napisana je na grčkom ostrvu Itaka, i gleda na svet iz perspektive osobe na malom ostrvu, koji glada ka čudesima sveta koja postoje preko mora i dalje.

Video je deo kratkog filma koji je snimljen na pomenutom ostrvu i koji je rezultat saradnje Staplesa i njegove ćerke Sidonie Osborn Staples. Napravljen od njenih kontinuiranih ilustracija koje prate tok pesme. Sidoni je takođe napravila omot za EP i koautorka je na pesmi ‘Blood And Bone’ na kojoj je bila glavni vokal, saopštili su Tindersticks.

Za razliku od većine njihovih prethodnih LP-jeva, No Treasure But Hope je snimljen prilično brzo. "Pet nedelja od prvih snimljenih nota do masteringa", izjavio je frontmen Stuart A. Staples.


Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.