Kultni bend Tindersticks, kog očekuje koncert 8. maja 2020. godine u Kombank dvorani u Beogradu, nedavno je objavio novi album "No Treasure But Hope", koji je pobrao odlične kritike nekoliko svetski uticajnih medija kao što su Gardijan, Pičfork i Fajnenšnal tajms.


Muzički portal Music OMH uz ocenu 4/4 smatra da "No Treasure But Hope' spada među najjače albume koje su do sada objavili Tindersticks" za skoro 30 godina postojanja, i primećuje da se "emocionalni naboj u stihovima zadivljujuće uparuje sa strastvenom, uverljivom muzikom", a sve donosi "dovoljno raznolikosti da ohrabri pažnju od početka do kraja".

"Poslednji album dugotrajnog engleskog benda jedan je od njihovih najčulnijih i najsvetlijih, sa novim nijansama nade, ljubavi i melanholije", ističe američki muzički portal Pičfork uz ocenu 7.8.

Za album najavljen singlovima "The Amputees" i "Pinky In the Daylight", londonski Gardijan kaže da vredi 4/5 i da ga "ne treba odbacivati zato što nema trenutnog hita".

"No Treasure But Hope" je pretežno ono što ste mogli da očekujete: potih je i sumračan, a sve je svedeno dotle da svaki instrument dođe do izražaja i dobije svoj prostor za disanje", kaže list.

Fajnenšenal tajms vrednuje 4/5 album i primećuje da su "tokom vremena trenuci tenzije i strahovanja, koje su bili prisutni u delu Tindersticksa, izbledeli... ali smanjivanje tamnijih aspekata nije njihov zvuk učinilo manje izražajnim". S tolikom ocenom slaže se AllMusic navodeći da "nema toga ko radi ono što Tindersticks mogu", a "No Treasure But Hope" potvrđuje da je bend i dalje kadar da "stvori muziku upadljive i preteće lepote".

"No Treasure But Hope", prvi Tindersticks "album u znaku Škorpiona", sniman je šest majskih dana u studiju "Midilajv" (Midilive) u Parizu, donosi deset novih pesama i objavljen je 15. novembra.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu (Stuart A. Staples), Dejvidu Bolteru (David Boulter) i Nilu Frejzeru (Neil Fraser) pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama Den Mekina (Dan McKinna) i Erl (Earl) Harvin Džunior (Jr). Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a koštaju 2.200, 2.600, 3.000 i 3.500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Tickets.