Pogledajte kratak film „Maskarada“ inspirisan Dilan Dog serijalom „Planeta Mrtvih“Sviđa ti se? Javi ostalima!


Masquerade je kratak film inspirisan kratkom pričom "Planeta Mrtvih" čuvenog strip serijala Dilan Dog. "Planeta mrtvih" je napravila pravu malu revoluciju u već ustajalom svetu Dilana Doga. Ovaj koncept jednoglasno je prihvatila i kritika i fanovi toliko, da je započet i potpuno novi serijal u kome njegov tvorac Alesandro Bilota ima potpuno odrešene ruke u razvijanju priče. Za sada mu dobro ide a ubrzo po izdavanju "Planete mrtvih" snimljen je i fan-made film inspirisan ovom pričom. Ono što je zanimljivo je da je i sam Bilota učestvovao u pisanju scenarija za ovaj film.

Njegov autor, Alesandro Repeti, nas vodi u Veneciju. Glavni lik se, da li zbog autorskih prava ili nekih drugih razloga, ne zove Dilan već Cezar. Likom i garderobom takođe ne podseća previše na junaka koji je poslužio kao inspiracija ali će vam sama radnja nedvosmisleno staviti do znanja da se radi o filmu inspirisanim stripom.

Cezar daje otkaz u odeljenju koje je zaduženo za integraciju Povratnika jer više ne može da podnese situaciju da su oni tretirani kao robovi. Veruje da oni i dalje mogu osećati i možda jednog dana početi da govore. Cezar ima jak razlog zašto se bori za prava Povratnika. Nekoliko godina ranije, njegova devojka Amanda je zaražena a Cezar uporno odbija da je tretira kao roba i životinju.

Kada venecijanski Dužd odluči da ubije sve Povratnike, Cezar će se usprotiviti. Da li će uspeti da spreči Dužda i da li su Povratnici sposobni za nešto više, pogledajte u nastavku...
Sviđa ti se? Javi ostalima!

Budi u toku, prati nas na fejsbuku

10 najčitanijih

Arhiva