Petar Peca Popović, rok kritičar i publicista, ne smatra sebe piscem, kaže da je ceo život pisao za novine, kao i da su tekstovi koje je pisao završavali u knjigama.

Peca Popović, foto: Zoran Lazarević Laki (Arsenal fest)
On je gostujući u Jutru Prve TV govorio o svom životu i radu, ali i o svojoj knjizi "Proleće u Topčideru". Kaže da je u životu išao iz jednog u drugi san.

"Najgore je kad nešto sanjate, kad vam se san ispuni, kad ostanete bez sna. Onda tražite novi san. A ja duboko verujem da san nije ono što vam se događa kad spavate, san je ono što vam ne da da spavate", rekao je Popović.

Za sebe smatra da je bogat čovek, iako na računu ima 26 dolara, našalio se Peca.

"Ja sam bogat, jer u celom svetu imam prijatelje. Bogatstvo je kad vidite da se ljudi koje volite nisu obrukali, da su deca bolja od vas", istakao je Popović.

"Beograd je bio grad sa 367.000 stanovnika kad sam se rodio. To je bio grad gde smo se svi znali. Sad je ovo tiranopolis. Grad koji uzima dušu", naglasio je Peca.

Kad neko piše za novine, ne misli da ti tekstovi mogu da završe u knjizi, jer oni žive dan ili dva.

"Tradicija je nešto na čemu se treba učiti. Ne postoji nešto što ostavlja trag a da nema kvalitet i da nije istina tog trenutka. Ako je istina tog trenutka, prepoznaće se i u drugom vremenu", istakao je Popović.

Izvor: B92.net