Legendarni domaći reggae/rock muzičar, Nemanja Kojić aka Hornsman Coyote, objavio je svoj drugi singl pod nazivom “Children of the Millenium” sa svog najnovijeg studijskog ostvarenja “Breathing Fyah”. Album je realizovan u saradnji sa Earth Works studiom i uskoro će se naći u prodaji.


Više o samom albumu, rekao nam je Nemanja, jedan od trenutno najpopularnijih reaggae trombonista u svetu:

— Breathing Fyah je moj petnaesti studijski album. Sadrži šest pesama i šest Dub mixeva snimljenih u Earth Works studiju (Amsterdam). Analogna, vintage produkcija ovog albuma je karakteristicna za Earth Works, koji postaje jedan od vodećih studija za Roots Reggae i Dub muziku u Evropi.

Muzičari koji su svirali na albumu su veterani holandske, engleske, srpske i francuske reggae scene: Bunnington judah (UK), Ras P (NL), Ben King (UK), Art-Man (FR), King Kooper (NL), UJ Maruanaya ( NL), Djurdjica Gajic (SRB), Natalija Gajic (SRB), Bobo Lekic (SRB), Monci Dog. Svi oni zajedno cine RAW Rhythm Section, The Signal One Band, The High Notes i Roots Unity.

Za mix albuma je ovog puta bio zadužen legendarni engleski reggae producent Jah Rej (Jah works UK).

O novom spot-singlu, čiju video produkciju potpisuje Đurdjica Gajić, Coyote je rekao:

— Pesma govori o neophodnoj potrebi da ostavimo ružne stvari iz prošlosti... konkretno rat i mrznju, i da se okrenemo budućnosti i novom ljudskom poretku u kome će vladati ljubav i zajedništvo. Neki će reći "puki snovi" ili "ovo je već mnogo puta rečeno". Ali na žalost, moramo ponavljati kako ne bi zaboravili...